Pervari'de helikopterin düşmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş'in şehit olduğu haberini merkez Palandöken İlçesi'ndeki Kayakyolu Mevkii'nde oturan Ağa ve Rahime Güneş'in evine Palandöken Emniyet Müdürü Suat Özdemir ile askeri yetkililer giderek acı haberi verdi. Acı haberle birlikte annesi Rahime Güneş, gözyaşlarına boğulurken, "Oy sarı civcivim. Helikopter mi düşmüş? O helikopteri kırılaydı. Ya gelin ne yapıyor? Sarı sivcivim, kuzum. Bana telefon açtığında 'kuzum' diyordum. Niye ona diyorsun bize demiyorsun diyorlardı. O küçüğümdü benim" dedi.

Metanetini korumaya çalışan ve gözleri dolan Ağa Güneş, oğlu Kürşat'ın vatani görevini Siirt'in Beytüşşebap İlçesi'nde jandarma komando olarak yaptığını, daha sonra da Uzman Çavuş olmak için başvurduğunu anlattı. Kürşat Güneş'in Hatice ile evlendikten sonra geçen yıl Siirt'te göreve başladığı ve eşiyle orada bulunduğu belirtildi. Gelini Hatice'nin üç aylık hamile olduğunu anımsatan Ağa Güneş, 2'si kız, 3'ü erkek 5 çocuğu olduğunu anlatarak, "Kürşat, sondan ikinci evladım" dedi.

Kayak yolunda feryatların dinmediği eve daha sonra 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, geldi. Korgeneral Başoğlu, Ağa Güneş ve ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Korgeneral Başoğlu, "Allah'ın takdiri. Kimsenin başına ne zaman ne geleceği belli olmaz. Şehitlik çok ulvidir, herkese nasip olmaz. Muhtemelen cenaze, bu akşam burada olur. Yarın öğlen namazına muhtemelen defnedilir" diye konuştu.

Apartman dairesinin balkonuna Türk bayrağı asılan eve, bu kez Vali Sebahattin Öztürk geldi. Korgeneral Başoğlu ile şehidin babası Ağa Güneş'in ortasına oturan Vali Öztürk, 10 Kasım günü, 17 vatan evladının şehit haberini aldıklarını bildirdi. Evin diğer odalarından feryatlar yükselirken Vali Öztürk, "Hepimizin başı sağolsun. Ailemizin başı sağolus. Allah rahmet eylesin. Allah sabırlar versin, kolay bir durum değil" dedi.