Dünya Yürüyüş Günü'nde Erzurum'da düzenlenen 'Segirt Gardaş Segirt' yürüyüşüne Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, öğrenciler, öğretmenler, antrenörler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşe katılanlar; 'Hayatına hareket kat', 'Fisizksel aktivite yaşam kalitesini artırır', 'Sağlık için bir adım da sen at', 'Dengeli beslen spor yap, hayata gülen gözlerle bak', 'Sağlık için hergün 30 dakika yürüyüş yapın', 'Obeziteye dikkat' pankartlarıyla "Obeziteye hayır" sloganı attı.

Havuzbaşı semtinde başlayan ve Cumhuriyet caddesinden geçerek Yakutiye Medresesi önünde son bulan yürüyüşün amacını anlatan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, "Çoğumuz bilgisayar başında gününü geçiriyor. Alış verişlermizi bile internetten yapıyoruz. Ciddi şeklide fiziksel aktiviteden eksik kalıyoruz. Bu da obezite, diyabet, eklem hastalıklarına ve daha da kötülerine neden oluyor. Türkiye'de beslenme ve sağlıklı yaşam araştırmasına göre, yüzde 80 oranında aktivite yapılmıyor. Yüzde 3.5 oranında düzenli aktivite yapan var" diye konuştu.



NÖ(KS/AK)