Erzurum'daki mitinge Gümüşhane, Trabzon, Bayburt, Erzincan, Elazığ, Bingöl, Muş, Ağrı, Kars ve Artvin'den yaklaşık 2 bin memur geldi. Öğretmenevi önünden başlayan yürüyüşte memurlar davul -zurna eşiliğinde halay çekti. İstasyon Meydanı'nda toplanan kalabalık, 'Hepimiz memuruz, hepimiz mağduruz', 'İşte memur, işte sendika', Başbakan uyuma memuruna sahip çık', 'Ek ödeme hakkımız söke söke alırız' sloganları attı. 
BENZİN, DOĞALGAZ, ELEKTRİK ZAMLARI

Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar'ın da katıldığı mitingde, Erzurum İl Başkanı Müfit Bayraktar benzin, doğalgaz, elektrik zamlarının 5 aydır zam alamayan memurları harekete geçirdiğini söyledi.

Müfit Bayraktar şöyle devam etti:

"Milyonlarca kamu çalışanının gözü, kulağı bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan toplu sözleşme görüşmelerinden çıkacak sonuçtur. Bizler kamu çalışanları olarak hiç kimsenin hakkını istemiyoruz. Hak ettiğimizden fazlasını da istemiyoruz. Nerede çalışırlarsa çalışsın herkesin kendisine ve ailesine yetecek kadar ücret alması gerektiğini düşünüyoruz. Eldeki kaynakların adil dağıtılmasını istiyoruz"
Kamusen'in düzenlediği miting olaysız sona erdi.
 
ZK(KS/AK)