12 Ağustos Pazar akşamı Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa için Yeni Erzurum Stadyumu bir gelin gibi hazırlanıyor.

Önceki sezon Fenerbahçe- Beşiktaş arasında oynanacak olan Süper Kupa maçını seyretmeye hazırlanırken patlayan şike davası ile sarsılan Erzurum ve Doğu'daki sporseverler, Galatasaray ile Fenerbahçe Süper Kupa maçının yine Erzurum'da oynanması kararı ile bayram etti. Böylece tribünleri kapatılarak yenilenen 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılış - kapanış törenlerininin gerçekleştirildiği Yeni Erzurum (Cemal Gürsel) Stadyumu ilk kez böylesine önemli bir maça ev sahipliği yapacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yıkılan, sökülüp yeniden yaptırılan stadyumun 26 milyon liraya mal olduğunu söyledi. Derbi maça ev sahipliği yapacak olan 23 bin 700 koltuklu Yeni Erzurum Stadyumunun hazır hale geterilmesi için son çalışmaların yapıldığını vurgulayan Çintimar, "Stadyumun kapılarını 12 Ağustos günü açmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Böylesine önemli bir derbinin en iyi ortamda oynanması için elimizden geleni yapacağız. Erzurum büyük organizasyonlar yapmaya alışık bir kent oldu. Yeni Erzurum Stadyumu Türiye'de akustik ve görüntü olarak en güzel stadyumlardan birisi" deya konuştu.

YAKLAŞIK 3 BİN POLİS GÖREV YAPACAK

Öte yandan Galatasaray - Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçında yaklaşık 3 bin polis görev alacak. Büyükşehir Belediyesi'nin Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarının birlikte iftar etmelerini sağlamak için stat yakınına kurulması planlanan 10 bin kişilik iftar çadırı, güvenlik gerekçesiyle uygun bulunmadı.