Üniversitenin kampus içerisindeki Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu adına bir açıklama yapan Gençlik ve Demokrasi Topluluğu Başkanı Gıda Mühendisliği 3'ncü sınıf öğrencisi Taha Yasin Karataş, 4+4+4 kesintili zorunlu eğitimi desteklediklerini söyledi. Karataş, şunları söyledi:

"Bilim, bireysel özgürlükler ne kadar üst seviyede olursa o kadar gelişir. Bu açıdan biz üniversite öğrencileri olarak, kılık kıyafetten program içeriklerine kadar bilimin önündeki her türlü dayatmanın karşısındayız. Okul öncesinden, master ve doktora eğitimine kadar her türlü eğitim içeriği öğrenci ilgi ve ihtiyaçlarına uygun olarak yaşam boyu öğrenme ilkesine paralel bir şekilde düzenlenmelidir. Bu açıdan geçilmesi düşünülen yeni eğitim sistemini, iyi bir başlangıç, olumlu bir adım olarak görüyor ama içeriğinin, bilimin aydınlığında özgürlükler paralelinde daha da geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz."

Kanun teklifinin, meslek okullarının önünü açacağı ve öğrenciye alan tercihi imkanı vereceği görüşünü savunan Taha Yasin Karataş, "Yasa teklifini üniversite öğrencileri olarak destekliyor, teklifin bir an önce kabul edilerek yasalaşmasını umuyoruz" dedi.
Öğrenciler, polisin aldığı geniş güvenlik önlemi altında yaptığı açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

 
HP(KS/ESM)