Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, 'kamulaştırma çalışmalarında hayali ödemeler yapıldığı' yönünde 1 Ekim günü ihbar aldığını kaydetti. Küçükler, saat 17.00'de gelen ihbar üzerine 2 saatlik bir inceleme ve araştırmanın ardından, aynı gün saat 19.00'da Teftiş Kurulu Başkanı'nı evinden çağırarak soruşturmayı başlattığını belirtti. Başkan Küçükler, 20 yıldan beri çalışan memur İ.A.'nın sahte belgeler kullanarak yolsuzluğu gerçekleştirdiğini söyledi. İnceleme ve soruşturma yapan Teftiş Kurulu raporu üzerine 4 Ekim günü Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Küçükler, başta İmar Daire Başkanı olmak üzere 11 görevlinin açığa alındığını, haklarında adli ve idari soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.

'BASİT USULSÜZLÜK DEĞİL, NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK'

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğini belirten Başkan Ahmet  Küçükler, şöyle devam etti:

"Biz Erzurum'un 25 kuruşu için hesap yaparken, böyle bir usulsuz ödemenin gerçekleşmiş olmasına üzüldük. Olay Şubat ayının sonları ile Mart ayının başından itibaren görülüyor. Tümü sahte olan evrak, tapu, banka makbuzları düzenlenmiş. Tapu senendinde tapu müdürünün imzası var gözüküyor. Üç imza ile para İller Bankasından çekilmiş. Herkes attığı imzanın sorumluluğunu çekecek. Kamulaştırma sırasında nitelikli dolandırıcılık yapılmış. Basit bir usulsuzluk değil. Erzurum'da şu an biz 10 ayrı noktada kamulaştırma yapıyoruz. Bununla alakalı tüm dosyaları savcılığa intikal ettirdik. İşi yapan kişi ya da kişiler net olarak yaptıklarını ikrar ediyor. Şu ana kadar kimse tutuklanmadı. Tutuklanmama nedeni kamu görevlisi niteliğinde olduğu için, soruşturma izni alınması gerekiyor. Şu anki gözüken rakam 2 milyon 600 bin lira. Bunun 1 milyon 600 lirası bloke edildi. Kayıp miktar, 1 milyon lira civarında. Gayrimenkul işleriyle uğraşan kişiler var. Tapu senendinde tapu müdürünün imzası var."

'BAKAN AKDAĞ, BAŞKANLIĞA ADAY OLMAZ'

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 9 yılda önemli hizmetlere imza attığını, önümüzdeki yılların 'ürün hasatı ve meyve yeme' dönemi olacağını savunan Küçükler, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmayacağını savundu.



NÖ(KS/COŞ)