Kış mevsiminin uzun ve sert geçtiği, karın yerde kalma süresinin 6 ay olduğu Erzurum, yaz aylarında ise serin havasıyla rahatlatıyor. Ramazan ayında hava sıcaklığının en yüksek 24 dereceyi gösterdiği Erzurum, yayla havasında oruç tutmak isteyenler için daha cazip hale geliyor. Aslen Erzurumlu olup Türkiye'nin çeşitli kentlerinde görev yapan iş adamı, banka müdürü, doktor, eczacı gibi değişik meslek gruplarından kişiler, işlerini veya izinlerini Ramazan ayına göre ayarlayıp hem memleketlerini ziyaret ediyor, hem de serin havada oruç tutmanın keyfini yaşıyor.

Yayla havasında oruç tutmanın keyifli olduğunu  belirten bir bankanın Tekirdağ şube müdürü Fikret Dilaver, "Erzurum'da Ramazan bir başka oluyor. Eski Ramazanları burada yaşama fırsatı buluyorum. Her sene Ramazan ayında serin havada oruç tutmak için buraya geliyorum. Nem yok. Hava sıcak olsa bile kuru olduğu için rahatsız etmiyor" diye konuştu.

ERZURUM'DA ORUÇ TUTMAK İÇİN YILLIK İZNE AYRILDI

İstanbul'da bir devlet hastanesinde doktor olarak görev yapan Murat Akgün de Erzurum'da oruç tutmak için yıllık iznini kullandığını belirtti. Yine İstanbul'a eczacı olarak çalışan Gökhan Atabek ise, "Ramazan'ı Erzurum'da park ve bahçelerde geçiriyorum. Dışarısı çok serin oluyor. Erzurum'da oruç tutmak çok kolay" dedi.

İş adamı Sedat Özden de "Arkadaşlarımla beraber Erzurum'da hem tatil hem de oruç tutuyorum. Ramazan keyfini yaşıyoruz. Aradığımız eski Ramazanları burada bulmaya çalışıyoruz" diye konuştu. İş adamı Metin Özçelebi de, geçmişe özlem duyduğu için Ramazan'da Erzurum'a geliyorum" diye konuştu.

'Ramazan turistleri', önümüzdeki yıl da Ramazan'da Erzurum'da buluşmak için sözleşti. 



NÖ(KS/COŞ)