Sivas olayları davasında zaman aşımını protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bugün düzenlenen basın açıklamasına, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ile çok sayıda Alevi dernek ve vakfın üyeleri katıldı. Pankart ve dövizlerle meydanda toplanan yaklaşık 1500 kişi, 'Sivas’ı unutma unutturma', 'Susma sustukça sıra sana gelecek' sloganları attı. Basın açıklamasını yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, Sivas’ta aydınların katledildiğini söyledi. Düzgün, "Katliamın üzerinden yıllar geçti ama ne gerçek sorumluları ortaya çıkarılabildi ne de yargılanılabildi. Sözde yargılama sürecinde, olayın arkasındaki gerçek güçlere dokunulamadı. Şimdi ise dava zaman aşıma uğratıldı. Sivas katliamının hesabı sorulmadan gerçek sorumluları ortaya çıkarılıp yargılanmadan bu dava kapatılamaz. Çünkü insanlık suçlarında zaman aşımı yoktur " dedi.

Kararın insan haklarına, eşitliğe ve adalet duygusuna vurulmuş bir darbe olduğunu savunan Sadık Düzgün, "Bu karar yalnızca 5 katliam sanığının affedilmesi ile sınırlı değildir. Bu karar Madımak Oteli’ni yakmak için 'Yakın ulan yakın' diye çığlıklar atan, 'Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak' diyen katliam sanığının affedilmesidir. Mahkeme bu kararı ile bir kez daha Alevileri yakmış, insanlığa karşı suç işlemiş, katilleri cesaretlendirmiştir" diye konuştu.

Kalabalık, konuşmanın ardından, Sivas'ta yaşamlarını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, kalabalıktakilerden dağılmalarını istedi.

Kalabalığın büyük bölümü dağılırken, tekrar bir araya gelen ve uyarılara karşın dağılmayan küçük bir gruba polis müdahale etti. Yaşanan kısa süreli gerginlik uyarıların ardından sona ererken, gruptan bazıları da bu defa bir gazeteciye saldırdı. Olaylar, bu grubun da dağılması ile sona erdi.