Bingöl- Muş karayolunun 16'ncı kilometresindeki Kardeşler köyü yakınında pusu kuran PKK'lılar, silahsız askerleri taşıyan konvoya roketatarla saldırdı. İsabet alan otobüs alev topuna dönünce, teröristler bu kez uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

BİRLİĞİNE GİDİYORDU

Şehit düşen 10 askerden biri de Erzincan'ın Tercan İlçesine bağlı Kargın Beldesi'nden er Ahmet Aytekin'di. Memleketine izne gelen ve bekar olan Ahmet Aytekin, görev yaptığı Hakkari'nin Şendinli İlçesine bağlı Gelişan Karakoluna gitmek üzere Erzincan'daki 3'üncü Ordu Komutanlığı'na 5 Eylül günü teslim oldu. Şehit düşmeden birkaç saat önce Kargın beldesinde memur olarak çalışan babası Ali Aytekin ile telefonla konuşan şehit er Ahmet Aytekin, "Yola çıktık, gidiyoruz. Merak etmeyin. Birliğime teslim olunca sizi arayacağım" dedi. Yapılan bu telefon konuşmasının ardından saldırı haberini televizyonlardan duyan aileye acı haber bugün verildi.
Kent merkezine 80 kilometre uzaklıktaki Kargın Beldesine giden Tercan Kaymakamı Osman Duyan, Erzincan Jandanma Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Kadir Ulus, Tercan Bölük Komutanı Yüzbaşı Tansu Utku, Kargın Belediye Başkanı AK Partili Ramiz Aydın, Mercan Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Sürmen şehit ailesine acı haberi verdi. 4 çocuk babası Ali Aytekin'in oğulunun şehit düştüğü haberini önceden öğrenmesi nedeniyle fenalaşması nedeniyle hastanede tedavi altında olduğu bildirildi.
Protokülün eve girmesi ile birlikte ağlayan şehidin yakınları sinir krizleri geçirdi. 10 aylık asker olan şehit er Ahmet Aytekin'in babaocağı Türk Bayrakları ile donatıldı. Protokol ve şehit yakınları beldenin ilk şehidi olan Ahmet Aytekin için dua etti. Kardeşinin ölüm haberini ambulansta öğrenen ağabeyi Kenan Aytekin de gözyaşlarına boğuldu.
 
RD(KS/AAA)(FOTOĞRAF)