Muharrem ayında Alevilerin tuttuğu yas orucunun sona ermesi ile birlikte Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Merkezi'nde vatandaşlara aşure dağıtıldı. Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Ak Partili Yüksel Çakır ve İl Müftüsü Burhan İşleyen ile çok sayıda vatandaş aşure gününe katıldı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Sadık Düzgün, Kerbela'daki katliamdan Hz. Hüseyin'in büyük oğlu Hz. Zeynel Abidin'in kurtulmasının sevinci olarak Muharrem ayının 13'üncü gününde geleneksel olarak düzenlenen aşure gününün kendileri için çok anlamlı olduğunu söyledi. Düzgün, "Biz bugün için Alevi-Sünni ayrımı yapmadan herkesi davet ettik. Sağ olsunlar davetimize Alevi-Sünni herkes geldi. Burada birleştik. Dilerim buradaki birleşme tüm Türkiye'ye örnek olur. Türkiye'mizin her zamankinden çok huzura, barışa ihtiyacı var. Biz burada başlattık. Dilerim tüm Türkiye'ye yayılır" diye konuştu.

Vali Selman Yenigün ise Muharrem ayında 12 gün boyunca oruç tutulduğunu, insanların manevi dünyasının en fazla zenginleştiği aylardan birini yaşadıklarını belirtti. Vali Yenigün, "Tüm Erzincanlıların Muharrem ayını tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ve duaların ardından konuklara aşure ve yemek ikramı yapıldı. Hayırsever vatandaşların katkıları ile 2 ton et, 1 ton aşure, 500 kilo pilavdan hazırlanan menü, yaklaşık 7 bin 500 kişiye ikram edildi.



RD(KS/CK)