Erzincan ve Erzurum Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa çalışması sonucu Van’dan İzmir’e ev eşyası taşıyan Ü.A.'nın, kullandığı Osmaniye plakalı nakliye TIR’ı Erzincan girişinde bulunan uygulama noktasında Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından durduruldu. TIR içerisinde yapılan aramada ev eşyalarının arasına çuvallar ile istiflenmiş sigara kolileri bulundu. TIR, polis ekipleri tarafından Bölge Trafik İstasyonuna çekilerek detaylı aramadan geçirildi. Uyuşturucu olma ihtimaline karşın narkotik dedektör köpeği Rota’nın da kullanıldığı aramalarda 200 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Sigaralar TIR’dan boşaltılırken, Van’dan bir öğretmen ile Muş'tan serbest meslek sahibi bir kişiye ait olan eşyaların İzmir’e götürüldüğü öğrenildi.

Erzincan Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, sigaraların Erzurum Emniyeti ile yürütülen ortaklaşa operasyon sonucu ele geçirildiğini belirterek, "Ele geçirilen sigaralar kamufle edilerek ev eşyaları arasına gizlenmiştir. Bu çalışmalarımız devam edecektir. Geçtiğimiz günlerde 400 bin paket kaçak sigara yakalanmıştı. Bunlar devlete büyük bir vergi kaçakçılığı oluyor. Kaçakçılıkla mücadelemiz ehemmiyet arz ediyor. Bunlarla mücadelemiz devam edecektir" dedi.

Kaçak sigaralarının piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon lira olduğu öğrenildi. TIR içinde yakalanan sigaralara el konulurken sürücü Ü. A., gözaltına alındı.

 

RD (KS/RT)