Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Erzin'deki terör saldırılarında yaralanan 2 polis memurunu tedavi gördükleri Osmaniye Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Bakan Ergin, Erzin Kaymakamlığı lojmanında nöbet tutarken, teröristlerle girdikleri çatışmada yaralanan polisler Zafer Asay ve Yusuf Özbey'e geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve bazı milletvekilleri ile Osmaniye Devlet Hastanesi'ne giden Adalet Bakanı Sadullah Ergin, çıkışta yaptığı açıklamada güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde teröristlerin bozguna uğratıldığını söyledi. Yaralı polislerin sağlık durumunun iyi olduğunu vurgulayan Bakan Ergin, "Hiç bir insani değeri olmayan, insanlıktan nasibini almamış bu unsurlar hak ettikleri sonla buluşacaklar. Temenni ediyorum ki bu şer unsurları bundan sonra farklı bir eylem için fırsat bulamasınlar. Ama milletimizin huzuru ve onların rahatı için emniyet güçlerimiz, yerel yöneticilerimiz 24 saat esasına göre dikkatli bir çalışma icra ediyorlar. Erzin'imize, Dörtyol'umuza büyük geçmiş olsun diyorum. Büyük bir musibeti, alçakça tertip edilen planı başarıyla bozmuşlardır. Terör unsurlarını da lanetliyorum. Bu aziz mübarek günlerde milletimizin bayram sevincini zehir etmeye çalışan bu unsurlar inşallah netice itibarıyla arzu ettiklerine ulaşamayacaklar."

Erzin'e geçen Bakan Ergin, Erzin Kaymakamı İskender Yönden'i ziyaret etti. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Erzin Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Emniyet Müdürü Murat Ardıç ile de görüştü.

Bu arada operasyon bölgesine bulunan Başlamış Köyü Şühin Tepesi mevkiinde öğleden sora orman yangını çıktı. Kaçan teröristlerin çıkardığı sanılan yangına hadavan helikopterlerle müdahale edildi. Kısa sürede söndürülen yangında 4 dekar ormanlık alan kül oldu.



İE (BY/RT)