Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Erzin İlçesi'nde 2 polisin yaralandığı terör saldırıları sonrası yürütülen operasyonlarda Amanos Dağları eteğinde 1 teröristin yaralı yakalandığını, ilçe merkezinde bir otomobilde bulunan ve etkisiz hale getirilen bombanın da 70 kilo ağırlığında olduğunu açıkladı.

Erzin'e gelen Vali Lekesiz, Hükümet Konağı'nda yaptığı açıklamada saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin yakalanması için polis özel harekat ve jandarma birliklerinin Amanos dağlarında geniş çaplı operasyonlar yürüttüğünü söyledi.

Vali Celalettin Lekesiz, güvenlik güçlerinin yaralı yakalanan teröristin sorgusunda 5 teröristin daha yaralı olarak kaçtığı bilgisine ulaşıldığını bildirdi. Vali Lekesiz, Erzin Kaymakamlığı Hükümet Konağı yakınlarında terk edilen araçta yapılan aramada ise amonyum nitrat, A4 ve C4 patlayıcılar kullanılarak hazırlanan 70 kilo ağırlığında bomba bulunduğunu ve etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Operasyonların devam ettiğini söyleyen Hatay Valisi Lekesiz, iş zamanlı saldırıların 4 otomobilin gasp edilerek gerçekleştirildiğini, olay sonrası terk edilen araçlarda ve çevresinde 1 RPG-7 roketatar, 1 uzi marka otomatik silah, 1 tabanca, 2 el bombası, 3 telsiz ile silahlara ait çok sayıda mermi ve şarjörün de ele geçirildiğini kaydetti.