Dün saat 23.30 sıralarında PKK'lı teröristler iki grup halinde İsa Mahallesi'ndeki İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Hürriyet Mahallesi'ndeki İlçe Jandarma Komutanlığı'na eş zamanlı olarak saldırdı. Uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıya güvenlik güçleri ateşle karşılık verdi. İlçe Jandarma Komutanlığı'nın karşısındaki Kaymakamlık Lojmanı'nda nöbet tutan polisler de çatışmaya katıldı.

2 POLİS YARALANDI

Çatışmada Kaymakamlık Lojmanı'nda nöbet tutan polislerden 40 yaşındaki Zafer Asay ile aynı yaştaki Yusuf Özbey yaralandı. Teröristler, ellerindeki roketatarı ateşleyemeden geldikleri araçlara binerek olay yerinden kaçtı. Yaralı polisler Erzin Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Osmaniye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralı polislerin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Saldırının ardından ilçe genelinde operasyon başlatan güvenlik güçleri, teröristlerin kullandığı aracı terk edilmiş durumda buldu. Araçta yapılan aramada 2 el bombası ve 1 telsiz bulundu, kan izlerine rastlandı. Kan izlerine göre 2 teröristin yaralandığı belirtildi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ YANINDAKİ ARAÇTA 65 KİLO BOMBA

Güvenlik güçleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 50 metre uzaklıktaki bir sokakta terk edilmiş bir araç buldu. Durumundan şüphelenilen araç, eletronik sinyal kesici jammer eşliğinde arandı. Bomba imha uzmanlarının incelemesinde 65 kilo ağırlığında bomba bulundu. Uzuktan kumanda düzeneği bulunan bombanın amonyum nitrat ve 1,5 kilogram civarında da C-4 patlayıcı kullanılarak hazırlandığı saptandı. Bomba titiz çalışmanın ardından etkisiz hale getirildi.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için Hatay Emniyet Müdürülüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri ve jandarma birlikleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Yaralı oldukları kan izlerinden anlaşılan teröristlerin ele geçirilmesi için özel eğitimli köpeklerle kırsal bölgede aramalar yürütülüyor.


AC(BY/AAA)(FOTOĞRAF)