Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Karabük 100'üncü Yıl Mahallesi'nde kültür merkezinin inşaatında incelemelerde bulundu. Günay burada yaptığı konuşmada, kültür merkezinin gelecek yıl Cumhuriyet Bayramı'na kadar bitirilmesini istedi. 1990'lı yıllarda çok sayıda kültür merkezinin temellerinin atıldığını belirten Günay, şunları söyledi:

"Yüklenici arkadaşlar kusura bakmasınlar. Ben bunlara millet için değil, müteahhit hizmetlerinin gelişmesi için yapılmış projeler gözüyle bakıyorum. Devasa projeler içinde doğru düzgün 300 kişilik bir salon yok. Eskiden içine 300 kişilik salonlar konulmuş. Bizim asıl ihtiyacımız halkın tiyatro, konser ve sanat etkinliklerini izleyebileceği veya güzel edebi konferans dinleyebileceği 400-500 kişilik makul salonlardı. Yeni projeleri bu çerçevede yapmaya çalışıyoruz."

Günay daha sonra Safranbolu'da bulunan tarihi İskalyon Mektebi'ni gezerek, restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kent Müzesi'ne geçen Günay, bahçede bulunan saat kulelerinin maketlerini inceledikten sonra müzenin içerisinde oluşturulan Bilgisayar Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Ertuğrul Günay, Safranbolu Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi'nin açılışına katılarak, burada yemek yedi. Günay son olarak Tokatlı Kanyonu'nda bulunan 80 metre yükseklikteki cam seyir terasından kanyonun manzarasına baktı. Günay'a burada safran ve yemeni hediye edildi.