Soğukkuyu Mezarlığı’nda, Aile Kabristanı’nda İzmir’i Sevenler Platformu'nca Ersin Faralyalı için anma töreni düzenlendi. Törene, Ersin Faralyalı’nın oğlu Serdar Faralyalı, işadamı Kemal Zorlu, EBSO adına İdari İşler Şefi Bülent Ügretici, Karşıyaka Spor Kulübü Divan Başkanı Tahir Türetken, işadamı Aydın Mesta, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, DP’den arkadaşı Fevzi Okumuş’un da aralarında bulunduğu bir grup İzmirli katıldı.

Faralyalı’nın kişisel ve siyasal yaşamıyla ilgili bilgi veren Sancar Maruflu, 1939 yılında doğan, Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitiren Mehmet Ersin Faralyalı’nın Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı, İktisadi Kalkınma Vakfı ve TÜSİAD Yönetim Kuruluğu üyeliği görevlerinde bulunduğunu hatırlattı. Faralyalı’nın Türk-Amerikan İş Konseyi’nin de 2 yıl başkanlığını yürüttüğünü anlatan Sancar Maruflu, kendisinin Atatürkçü kişiliğine de dikkat çekti. TOBB Başkanı olduğu dönemde uluslararası bir toplantıda Faralyalı’nın memleket ve Atatürk sevdasını ortaya koyduğunu anlatan Maruflu, "Türk ve ABD bayraklarının bulunduğu toplantıyı Atatürk’ün resmi olmaması ve İstiklal Marşı’nın da bulunmaması nedeniyle bir saat geciktiren Faralyalı, İstiklal Marşı ve ABD ulusal marşını da buldurak toplantıyı başlatmıştır" dedi. Maruflu, programı nedeniyle anmaya katılamayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın 'Ersin Faralyalı' adını Karşıyaka’da bir caddeye vereceği müjdesini de aktardı.

Anmaya katılan herkese teşekkür eden Serdar Faralyalı, kendisi için anmalar düzenleyen, bu kadar güzel şeyler söyleyen dostlara sahip bir babanın oğlu olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Serdar Faralyalı, "Bir insanın babasıyla yaşayacağı en büyük gururu yaşıyorum. Ben çok şanslıyım. Çok şey öğrendiğim babam, karakteriyle, kişiliğiyle ve yaşantısıyla örnekti. Mutluluğu hep insan ilişkilerinde arayan, bulan, kendisi için maddi manevi çok büyük bir beklentisi olmayan, kendine ait vaktinin büyük bölümünü dahi, çevresindeki sevdikleri, İzmir ve Türkiye için sürekli 'Ne yapabilirim?' diye düşünerek geçiren bir kişiydi. Alçak gönüllüydü. İnsanları çok severdi. Ben de babamın izinden yürüyebilmiş olmayı isterim. Yapmaya çalıştığı şeyleri yapmaya çalışırım. Benim mutlak örneğimdir" diye konuştu.

Saygı duruşunun ardından okunan dualarla, anma sora erdi.