Müzik yaşamında 60’ncı yılını dolduran Erol Büyükburç, sanat hayatı boyunca konser vermediği 11 ilde konser verebilmek için çalışma başlattı. Bu anlamda ilk olarak Kırklareli’ne gelerek Belediye Başkanı CHP'li Cavit Çağlayan’ı ziyaret eden Büyükburç, kentte 21 Nisan günü ücretsiz konser düzenlemek istediğini söyledi.

Sanatçı Erol Büyükburç’u makamında karşılayan Başkan Cavit Çağlayan, Büyükburç'u konuk ettikleri için çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Değerli sanatçımız Erol Büyükburç’un Kırklareli’ne gelmesinden büyük mutluluk duyduk. Sanat hayatının 60’ncı yıl konserlerinden birisini de Kırklareli’nde yapmak istemesi bizim için gurur verici" diye konuştu.

Erol Büyükburç ise sanat hayatım boyunca çok güzel turneler yaptığını anlatarak, "Bu turnelerde çok özel izlenimlerim oldu. Hangi şehirde benim bu modern yaklaşımıma değer vereceğini inceledim. Okumuş toplumların daha çabuk algılayacağı bir durumdur. Bu bir vedalaşma konseri olsun istiyorum. Vedalaşmanın da bir anlamı olsun istedim. Bu coğrafyada zor günlerin yaşandığı bir süreç içindeyiz. Burada Türkiye nin dirlik ve birliğini yansıtan bir durum ortaya çıkacak" diye konuştu.

Kırklareli’nde 21 Nisan tarihinde hava şartlarına göre Festival Alanı'nda ücretsiz 60’ncı Yıl konseri verecek olan Erol Büyükburç, Barış Manço, Cem Karaca, Tanju Okan gibi vefat etmiş değerli sanatçıların eserlerini seslendirerek, onları anmayı planladığını ifade etti.

"CAN BONOMO YANLIŞ KARAR"

Bakü’de düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkemizi temsil edecek olan Can Bonomo’nun yanlış bir tercih olduğunu ifade eden Erol Büyükburç şunları söyledi:

"İçinde bir sürü yanlışlıklar da olsa o karara varmış olduklarından vebal içine girmişlerdi. Bunu çok derin değerlendirirsem bir kitap yazacak kadar anlatımım olur. Bu genç sanatçımızın vücut dili ile bir yere varmışlığı var. Burada inşallah şans bizden yana güler. Bu işi çok garantiye almak gerekir. Ben bu işi çok boyutlu ele alsam başka sanatçılar da önerebilirim. Sertab Erener gibi bir başarı bekleyebilir miyiz ? Hayır tabi ki böyle bir sonuç bekleyemeyiz. Sertab sesini ve vücut dilini sahnede nasıl yönlendireceğini çok iyi bilen bir sanatçımız. Sahne koreografisi de çok güzeldi. Oradan da kazanımlarımız oldu. Can Bonomo’nun o kadar ses eğitiminin olduğuna inanmıyorum. Sahnelerde sevimlilik kimyasını kullanmış olabilir. O sevimlilik geçidir. Avrupa onun gibi ne sevimli adamlar görmüştür. Onlar içinde sen kafa atmaya çalışırsan olmaz. En anlamlı sözümü sonda söylemiş oldum. Onlara kafa atamaz diyorum."

NİSAN’DA VEDA TURNESİNE ÇIKACAK

Sanat yaşamında 60’ncı yılını dolduran Erol Büyükburç Türkiye’de konser vermediği Kırklareli, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Samsun, İzmit, Hatay, Mardin, Tokat’ın Niksar İlçesinde veda turnesi düzenlenecek. Bir ay boyunca bu şehirleri gezecek olan Büyükburç, 60’ncı yılını sahnelerde son defa kutlayacak.