Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yenibaraj Mahallesi'nde 31 aralık 2011 gecesi meydana geldi. 20 yaşındaki Gökhan Kızılelma, 23 yaşındaki Gazi Yılmazer, Zeki Doğan, 22 yaşındaki Aykut Kara ve Sarper Doğan eğlenmek için Kızılelma'nın oturduğu Baraj Yolu'ndaki evde buluştu. 5 arkadaş eğlendikten sonra uyuşturucu alemine geçti. İddiaya göre koluna eroin enjekte edilen Sarper Doğan rahatsızlanınca Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürüldü. Tedavi altına alınan Sarper Doğan, bir hafta sonra öldü. Sarper Doğan'ın koluna eroini enjekte ettiği iddia edilen Zeki Doğan tutuklanırken, diğer 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, sanık Zeki Doğan'ın 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlamak, kullanmak' suçlarından 28 yıla kadar hapsi istendi.

Tutuksuz diğer 3 sanığın ise 'uyuşturucu kullanmak' suçundan 2'şer yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



MKA(OA/COŞ)