Ekipler, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerden Konya'ya uyuşturucu getirip bunların ticaretini yapan şebekeye yönelik 6 ay önce yaptığı operasyonda, 42 yaşındaki Ahmet Ş. ile 7 elamanını gözaltına aldı. Şüpheliler 'uyuşturucu ticareti yaptmak' suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezaevine konuldu.

Olayla ilgili takibini sürdüren polis, Ahmet Ş.'nin, cezaevinden şebekeyi yönetmeye devam ettiğini belirledi. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından geçen salı günü, başta Konya olmak üzere Van, Şırnak, Hakkari ve Mersin'de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasonda 2'si kadın 16 kişi gözaltına alındı.

Şebekenin Doğu Anadolu Bölgesi'nden yolcu otobüsüne bindirdikleri kadınların ve 10 yaşındaki F.B. adlı kızın beline eroinleri sarıp Konya'ya getirdiği öne sürüldü. Polislere "Babam zorla belime sardı" diyerek gözyaşı döken minik F.B., gelen annesine teslim edildi. Şebeke üyelerinin, kadın ve çocuğun yanı sıra, cevizlerin içine de eroin gizleyip kuryeler aracılığıyla Konya'ya gönderdikleri belirtildi.

Diğer illerdeki şüpheliler de sorgulanmak üzere Konya'ya getirildi. Aralarında F.B.'nin babası Ümit B.'nin de olduğu 16 şüphelinin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki sorguları sürüyor.



TY(İA/SS)