Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisleri, kentten yüklü miktarda uyuşturucu geçirileceği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, yaptığı araştırmada eroinin Mardin yönünden getirileceğini ve yakalanma riskine karşı bir otomobilin uyuşturucu yüklü araca öncülük edeceğini saptadı. Araçların plakasının belirlenmesinin ardından polis kent girişinde uygulama noktası oluşturdu. Polisler ilk olarak kontrol noktasına gelen Nasrettin A. yönetimindeki aracı, 2 kilometre gerisinde ise Çetin A. yönetimindeki otomobili durdurdu.

Çetin A. yönetimindeki otomobilin bagajında yapılan aramada, 157 ayrı paket halinde 82 kilo eroine ulaşıldı. El konulan eroinin koku vermesini engellemek için şüphelilerin, paketlerin üzerine yörede 'isot' olarak adlandırılan acı pul biberle kapladıkları ortaya çıktı. Polisi de şaşırtan bu zulalama yöntemi sonrası eroine el konulurken, Çetin A. ve Nasrettin A. gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürülen şüphelilerin sorgulanmasına başlandı.

SİGARA VE ESRAR KAÇAKÇILARI YAKALANDI

Öte yandan kentte gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda da kaçak sigara ile esrar ele geçirildi. Kent merkezinde durdurulan bir otomobilde 20, Siverek'te durdurulan bir otomobilde ise 46 kilo 355 gram esrar ele geçirildi. Esrara el koyan polis, uyuşturucu taşıdığı saptanan Erkan B., Hikmet B. ile Yusuf M. gözaltına alındı.

Polisin sigara kaçakçılarına yönelik Siverek ve Viranşehir ilçelerinde yaptığı 2 ayrı operasyonda ise 221 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.



ÖP(HK/SS)