Manisa’nın Kula İlçesi’nde, belediye tarafından 4.4 milyon Liraya yaptırılan İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin açılışını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yapıldı. Bakan Eroğlu, açılışta yaptığı konuşmada bu yıl sonuna kadar Türkiye'de 24 milyon dekarlık alana 2 milyar ağaç dikeceklerini belirterek, “Belçika kadar bir alanı Türkiye'de ağaçlandıracağız” dedi.

Manisa Atatürk Spor Salonu'ndaki törenle, 6 göletin toplu temelini atan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra AK Partili Kula Belediyesi tarafından bakanlığın desteğiyle yaptırılan İçme suyu Arıtma Tesisi'nin açılışına katıldı. Açılış, törenine Manisa Valisi Halil İbrahim İbrahim Daşöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, daire müdürü ve vatandaşlar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan AK Partili Belediye Başkanı Selim Aşkın, yeni yapılan içmesuyu arıtma tesisinden memba niteliğinde su akıtacağını söyledi.

Bakan Veysel Eroğlu ise ilk olarak bakanlığın Manisa'ya ve Kula İlçesi'ne yaptığı yatırımlar hakkında kısa bilgiler verdi. Yatırımlar sayesinde Türkiye'nin güçlendiğini söyleyen Bakan Eroğlu, “Türkiye'de güzel yatırımlar oluyor. Yatırımlar destan yazılacak şekilde yapılıyor” dedi.

Bakan Eroğlu, Türkiye'nin en büyük hedefinin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisinin içine girmek olduğunun altını çizerek, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'ncü yılında Dünya'nın ilk 10 ekonomisi arasına gireceğiz. Bunun için tüm kurumların, odaların, sivil toplum kuruluşlarının da hedefleri bu olmalı. Herkes ilk 10'nun içine girmek için çalışmalı. Devletimizin ilk 10'na girebilmesi içinde herkesin ilk 10 hedefine kitlenmesi gerekir” diye konuştu.

Bu yıl Türkiye'de ağaçlandırma seferberliğinin yaşandığına da değinen Bakan Eroğlu, “2012 yılı sonuna kadar Türkiye'de Belçika kadar bir alanı ağaçlandıracağız. Yani 24 milyon dekarlık bir alana 2 milyar ağaç dikeceğiz” dedi.

Bakan Erdoğlu, konuşmasının sonunda Kula İlçesi'ne bağlı 13 köye gölet yapılması konusunda gerekli çalışmaların başlatılacağının da sözünü verdi.

Bakan Eroğlu, daha sonra içmesuyu arıtma tesisin açılışını yapmak için katılanlar arasından 5 çocuk ve 12 torun sahibi Hatice Aksoy ve 80 yaşındaki Mustafa Tanrıverdi'yi açılış kapmak için kürsüye çağırdı. Tesisin açılış kurdelesi öncesi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Bakan Eroğlu'na “Fahri Kula Hemşerilik Beratı' verdi. Ardından önce tesisi hizmete sunmak için Bakan Eroğlu ve beraberindekiler birlikte butona bastılar. Çalışan tesisin kurdelesi daha sonra Bakan Eroğlu ve beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte kesildi. Kurdele kesiminin ardından Bakan Eroğlu, tesisin içinde incelemelerde bulundu.

Tesisin gezilmesinden sonra Bakan Eroğlu ve beraberindeki protokol üyeleri Kula çarşısının içinde esnafı ziyaret etti.



İK (RT)