Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından Atatürk Spor Salonu’nda yapılan toplu temel atma törenine katıldı. Toplam değeri 57 milyon lira olan ve Manisa’da 73 bin 343 dekar alanı sulayacak olan 6 göletin temeli atıldı. Gölet inşaatlarında 4 bin işçi istihdam edilecek.

Akhisar Gördes Projesi Gördes Sol Sahil Sulaması, Kula Çelengöz Göleti, Kula Bebekli Göleti, Selendi Ayanlar Göleti, Kırkağaç Aydıncık Göleti ve Alaşehir Kavaklı Göletlerinin toplu temel atma töreninde ilk konuşmayı yapan DSİ Genel Müdürü Akif Öztaldı göletlerin tamamlanması halinde bölgede sulama maliyetlerinin düşeceğini ve ürün artışı sağlanacağını ifade etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de, bu göletlerle Manisa’nın kırsal kalkınmasının sağlanacağını ifade etti. Vali İbrahim Daşöz de Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yaptığı yatırımlarla Manisa’nın her yerinde olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da, Manisa’da bugüne kadar temelini attığı gün açılış tarihini söyleyip de yapamadığı bir yatırım olmadığını ifade etti. Eroğlu 21'inci asrın Türklerin asrı olacağını savunarak, “Tüm Türkiye şu anda şantiye halindedir. Sadece bizim bakanlığımızın 4 binden fazla şantiyesi gece gündüz çalışıyor” dedi. AK Parti hükümetinin milletten aldığını millete sunduğunu belirten Eroğlu, “DSİ bugüne kadar bin 126 tane tesis açtı. Bunların 226’sı baraj. 11 milyon araziyi modern sulamaya açtık. 49 kentimize su getirdik. Hatta İzmir’in suyu yoktu. Onu bile biz götürdük” dedi. Eroğlu, 2012 yılı sonunda bitmesi gereken Gördes barajını 2008 yılı Kasım ayında tamamladıklarını hatırlatarak, bakanlığının en fazla yatırım yaptığı illerin başında Manisa’nın geldiğini söyledi.

SPİL’İ DÜNYA TANIYACAK

Spil dağının AK parti hükümeti döneminde dünyanın sağlık dağı haline geleceğini iddia eden Eroğlu, “Spil’de hastalar iyileşiyor, şifa buluyor. Burayı göz ardı edemeyiz. Biz Spil’i dünyaya tanıtmaya uğraşıyoruz. Spil dağının ihalesi yapılıyor. Başbakanımızın da Spil dağı ile ilgili talimatı var. Burası dünyanın sağlık dağı olacak” dedi.

PAZARLIK YAPTI

Göletlerin müteahhitlerini çağıran ve bitim tarihleri için pazarlık yapan Bakan Eroğlu, Kırkağaç Aydıncık göletinin bitim tarihinden 15 ay önce, 2014 yılında bitmesi gereken Kula Çelengöz, Kula Bebekli, Selendi Ayanlar ve Akhisar Gördes Sol sahil yolu sulamasının 2013 yılı sonunda bitirileceğini müjdeledi. Eroğlu, firma temsilcilerinden söz aldıktan sonra taahhütname imzaladı ve canlı bağlantı ile göletlerin temelleri atıldı.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR-İlker KILAÇASLAN / MANİSA,



MHÖ(İÖ/AAA)