Çeşitli açılış ve temel atma törenleri için Manisa’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Tören kıtasını denetleyen Eroğlu, Vali Halil İbrahim Daşöz’ün odasında hatıra defterini imzaladı. Eroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Gediz Nehrinin temizlenmesi için belediyelere süre verdiklerini hatırlattı. Katı atık bertaraf ve atık su arıtma tesisleri için bu tarihin 2012 sonu olduğunu kaydeden Eroğlu, “Gediz ile ilgili olarak belediyelerin yapacakları var. Beldelerin yapacakları, DSİ'nin yapacakları var. 45 dere ıslahının tamamı bitecek. Ağaçlandırma için hedef koymuştuk. Bu yıl sonuna kadar bitecek. Tamamen belediyelerin sorumluluğunda olan katı atık bertaraf tesisi var. Bu tesislere bakanlık olarak yüzde 45 desteğimiz var. Bu iş takip gerekiyor. Belediyeler bunu halledememiş. Verdiğimiz süre doluyor. Sonrasında biz devreye gireceğiz. Bazı belediyeler atık su arıtma tesisini yaptı. Manisa, Salihli, Turgutlu yapmadı. Turgutlu bir şekilde anlaşmış, Salihli halletti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ceza verme yetkisi var. Yıl sonunda itibaren belediyelere gerekli ceza ve yaptırımları uygulayacağız” dedi.

ALAŞEHİR’İ ÇÖZERİZ

Bakan Eroğlu, Alaşehir’de yaşanan jeotermal patlamalara da değinerek, “MTA çalışıyor. Yurt dışından da uzmanlar geldi. Valimiz ile görüştük. Bu işi de hükümet olarak takip edeceğiz. Bu işi çözeriz. Aynı olay daha önce Isparta’da oldu. Takip ettik, çözdük” dedi.

40 GÖLETİ BİN GÜNDE YAPACAĞIZ

Bakan Eroğlu, daha önce İzmir’de Manisa için bir müjde verdiğini belirterek, “Manisa’da 40 adet gölet ve sulamayı bin günde yapacağız. 8 tanesi kısa zamanda, bir yılda bitecek. 15’i proje safhasında. 17 tanesi planlama safhasında. Bunun da müjdesini veriyorum. Biz yatırımlarda adata destan yazacağız. 2012 yılını Manisa’da hamle yılı ilan ediyorum. 807 bin 900 dekar alan ağaçlandırıldı. Otomotik meteorolojik ölçüm istasyonu kuruldu, gerekiyorsa daha da kurarız. Gediz ile ilgili sözümüz vardı. Bu yıl 25 km. taşkın önleme setleri yapacağız” diye konuştu.

HÜKÜMET TARAFINDAN DESTANLAR YAZILAN İL

Manisa’da en fazla yatırım yapan bakanlığın Orman ve Su İşleri olduğunu dile getiren Eroğlu, “Ben de sık sık geliyorum. Daha önce de temeller attık. Barajlar yaptık yapmaya devam ediyoruz. Bakanlığımızın en çok yatırım yaptığı illerden biri Manisa. Ben de bu mümbit arazilere değer veriyorum. Buraya hizmet etmek benim içinde bir ibadet. Manisa şimdi gerçekten hükümet tarafından destanlar yazılan bir il haline geldi. Geçen yıl sonuna Manisa’da 2 milyar 369 bin liralık yatırım yapılmış. Bu rakam bu yıl 4 milyara yaklaşacak” dedi.

İDDİADA KAZANDIĞI GÖMLEK FAKİR ÖĞRENCİYE

Eroğlu’nun ziyareti sırasında Manisalı olan Türkiye Sulama Kooperatifleri Genel Başkanı Halis Uysal, elinde taşıdığı bir hediye ile yaklaşarak bakana girdikleri iddiayı hatırlattı. Bunun üzerine Eroğlu, Gördes Barajı’nın temel atma töreni sırasında barajın 2012’de biteceğini söylediğini, Halis Uysal’ın “Bu işi 25 yıldır yapmak istiyorlar. Bir 25 yıl daha sürer” dediğini hatırlatarak, “Bunun üzerine gömleğine iddiaya girdik ve barajı 2008’de tamamladık. Şimdi bu gömleği kazandım. Aldım, kabul ettim diyelim. Vali bey bunu fakir bir öğrencimize versin” dedi.



MHÖ(İÖ/AAA)