Türkiye'de terör olayları nedeniyle çok can verildiğini, verilmeye devam edildiğini belirten Filor Uluk Benli, "Üzerinde yaşadığımız toprakların kanla sulandığı ve düşmanlığın yükseldiği yurdumuzda, barışı sağlamak için artık 'savaşa dur' deme görevi, bu ülkede yaşayan vicdan sahibi insanlara düşüyor" dedi.

Terörün sona ermesi düşüncesiyle harekete geçtiğini söyleyen Benli, bugüne kadar Türkiye'de bölgesel olarak 10'a yakın temsilcilik oluşturulduğunu, dünyada ise Japonya'dan Yeni Zelanda'ya 32 ülkeden insanların beyaz tülbentlere mesajlarını yazdıklarını söyledi. Benli, bugüne kadar Türkiye ve dünyadaki birçok noktaya 8 bin beyaz tülbent gönderildiğini, gönüllü olarak katılan yüzlerce kişinin de beyaz tülbenti kendi temin ederek kampanyaya destek verdiğini açıkladı.

BEYAZ BARIŞIN RENGİ

Beyazın temizlik, saflık ve barışın simgesi olduğunu belirten Benli, şunları söyledi;

"Kampanyaya katılmak isteyenlerden ana dillerinde isimlerini, yaşadıkları veya doğdukları yerleri ve barış içerikli mesajlarını beyaz tülbent üzerine yazmalarını ve bir fotoğraf çektirerek bize göndermelerini istedik. Bunu sosyal medyayı da kullanarak yaygınlaştırıyoruz."

MESAJLARDA SURİYE ÖNE ÇIKTI

Dünya ve Türkiye'nin birçok yöresinden insanların yoğun ilgiyle göndermeyi sürdürdüğü beyaz tülbentlerdeki barış mesajları içerisinde son günlerde Suriye mesajlarının öne çıktığını belirten Benli, "Türkiye'deki terör olaylarına ilişkin çok yoğun mesaj geliyor. İnsanların dikkatini çekerek bu olayların son bulmasını istiyorum" dedi.

HER İLİN ANKARA'YA UZAKLIĞI KADAR TÜLBENTİ OLACAK

Tüm illerin Ankara'ya uzaklıkları kadar beyaz tülbenti olacağını aktaran Benli, "Örneğin İstanbul Ankara'ya 453 kilometre uzaklıkta. İstanbul'dan 453 beyaz tülbent, Adıyaman'dan 755, Hakkari'den 1366, Antalya'dan 544, Amasya'dan 334, Afyonkarahisar'dan 256 tülbenti Ankara'ya göndereceğiz. Ayrıca diğer ülkelerden gelen beyaz tülbentler kampanya tamamlandığında TBMM'ye gönderilecek" diye konuştu.

DÜNYA BARIŞI İÇİN SEMBOLİK HAREKET

Kampanyanın Akdeniz Bölge Temsilcisi Nilsu Güleç, bunun dünya barışı için sembolik bir hareket olduğunu belirterek, "Din, dil, ırk ayrımı yapmadan tüm insanlığın barışı için yapılan, savaşlara karşıt bir eylem. Biz Antalya- Ankara arasındaki kilometre sayısı kadar tülbent imzalayacağız. Tamamlandıktan sonra tülbentler birbirine bağlanarak, TBMM önünde tüm iller toplanacak. Tülbent sayısı kadar insanın da barış için orada olmasını hedefliyoruz" diye konuştu.