Beraberinde il müdürleri ile birlikte her hafta bir ilçenin sorunları yerinde tespit ederek çözen Vali Amir Çiçek, bu kez Karakoyunlu ilçesine gitti. Belediyeye ait çay bahçesinde oturarak bayan Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçek'ten ilçesinin sorunları hakkında bilgi alan Vali Amir Çiçek'in etrafını biranda yaşları 60'ın üzerinde dul erkekler tarafından sarıldı. Vali Çiçek'e sorunlarını anlatan 80 yaşındaki Ahmet Tuncer şunları söyledi:

"Vali bey Iğdır'da herkes sizi 'dert babası' olarak biliyor. Herkesin derdine çare buluyorsunuz. Karakoyunlu ilçesinde evlenmek isteyen ancak evlenemeyen 20'ya yakın dul erkek var. Evlenmek için çevre ilçe ve köyleri tek tek geziyoruz. Ama dönüp yüzümeze bakan yok. Bunun tek sebebi devletimizin dul kadınlara ve yaşlılara maaş bağlamasıdır. Kadınlar 'Devlet baba bize bakıyor. Gelip senin derdini mi çekeyim?' diyor. Yaşlı bir kadın kendi hayatını sürdürebiliyor. Ama erkek bunu yapamıyor. Erkeğe, kadın yaşlılığında daha çok lazım. Devletimiz kadınlara verdikleri maaşı keserse onlar da bizimle evlenmeyi kabul eder. Yoksa bizi kimse almaz. Evi silip, süpürmek, soba yakmak, bulaşık yıkamak bize çok zor geliyor. Ne olur bizimde bu derdimize çare bulun."

Devletin hiçbir vatandaşı mağdur edemeyeceğine dikkati çeken Vali Amir Çiçek erkeklere bu konuda yardımcı olamayacağını söyledi. Vali Çiçek, "Hanımlarınıza iyi bakın ve onların kıymetini bilin. Devlet hiçbir vatandaşını mağdur ve kimseye muhtaç bırakmaz. Hele bu bir ana ise asla. Siz kibar ve nazik biri olarak biliniyorsanız yalnız kalmazsınız. Erkekler kadar kadınların da eşe ihtiyacı vardır" diye konuştu.

Bilindiği gibi eşi ölmüş dul kadınlara, Aile ve Sosyal Yardım Bakanlığı Nisan-2012'den geçerli olmak üzere her ay 250 lira verecek.





AD(KS/AAA)