Dava konusu olay iddiaya göre 2009 yılından itibaren merkez Aziziye İlçesi'nde meydana geldi. Eşi M.D. ile sorun yaşayan Ö. D. geçen Nisan ayında boşanma kararı aldı. Ailevi nedenlerle Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sosyal Hizmet Birimi'ne başvuran Ö.D., kayınbiraderi S.D.'nin çocukları R.D. ile S D.'ye cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. Hastane başhekimliğinin ihbarı üzerine gözaltına alınan S.D., 11 Mayıs günü 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevine gönderildi. 
2 ÇOCUK YAŞANANLARI ANLATTI

Şimdi 13 yaşında olan yeğen R.D., sosyal hizmet uzmanı eşliğinde emniyette ve savcılıkta alınan ifadesinde, 3 yıl öce amcası S.D.'nin kendisine birçok kez cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Küçük kardeşi 11 yaşındaki S.D. de, yine sosyal uzman eşliğinde alınan ifadesinde benzer suçlamada bulundu.

'YENGEM BENİMLE BİRLİKTE OLMAK İSTEDİ'

Çocukların annesi Ö.D. şikayetçi olurken, baba M.D. kardeşinden şikayetçi olmadı. Çocuklar, aileden alınarak Sosyal Hizmetler Kurumu yurduna yerleştirildi. 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçlarından 70 yıla kadar hapis cezası istemi ile 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan S.D., kendisine iftira atıldığını öne sürdü. Suçlamaları kabul etmeyen S.D. son duruşmada, "Yengem benimle defalarca birlikte olmak istedi. Eşinin kendisine yetmeğini, tatmin etmediğini söyledi. Kabul etmeyince 'senin başını belaya sokacağım' diye tehdit etti. Bu iftirayı attı. Yeğenlerime böyle bir vicdansızlığı yaptıysam DNA testi yapılsın" diye konuştu. 
Çocukların annesi Ö.'nün iftira attığını ileri süren sanık avukatı da, "Anneleri olayı biliyor ve gizliyor. Boşanma işlemi hızlansın diye bu yolu seçti ve şikayetçi oldu. Madem duyarlı anne neden duruşmaları takip etmiyor. Çocuklara sürekli şiddet uygulayan bir anne. Annelerin isteği üzerine çocuklar bu ifadeleri vermiştir" dedi.

BABAANNE DE ANNEYİ SUÇLADI

Mahkemede tanık olarak dinlenen babaanne M.D. ise, oğlunun asla böyle birşey yapmayacağını savundu. Gelinin çocukları dövdüğünü ve aç bıraktığını iddia eden M.D., "Çocukları ben büyüttüm. Gözlerim kör olsun böyle birşey ne duydum ne gördüm" diye konuştu.
Mahkeme S.D.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


HP(KS/COŞ)