Güdül İlçesi'ndeki Anadolu Lisesi ve Çok Programlı Lisesi'nde eğitim görmek üzere Türkiye'nin değişik illerinden gelen öğrencilerin kaldığı özel ortaöğretim erkek öğrenci yurdunda kalan erkek öğrencilerden 13'üne cinsel istismar ve tacizde bulunduğu iddia edilen 55 yaşındaki M.K.S., bir öğrenci velisinin telefonla yaptığı ihbar üzerine, 2 gün önce polis tarafından evinde gözaltına alındı.

Avukat ve psikolog gözetimi altında ifadesi alınan 13 öğrenci, iddiaya göre evci iznine çıktıklarında M.K.S.'nın kendilerini evine devam ettiğini söyledi. Öğrenciler, M.K.S.'nin evde kendilerine alkollü içecek ve sigara ikram ettiğin; ilçede sosyal bir mekan olmadığı için evine gittiklerini kişinin kendilerine dokunmak suretiyle tacizlerde bulunduğunu belirttiler. Öğrenciler, zanlının kendilerine, "Benden korkmayın, çekinmeyin, ben sizin babanız sayılırım. Rahatlıkla evime gidip gelebilirsiniz. Dışarıda gidecek başka bir yer yok burada" dediğini aktardı.

Güdül Belediyesi'nde işçi olarak çalışan 55 yaşındaki evli M.K.S.'nın 2 çocuğunun Ankara'da üniversitede okuduğu, eşinin de onların yanında kaldığı öğrenildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan M.K.S., Cumhuriyet Savcılığı'nda öğrencilerin kendilerine ziyarete geldiğini, ancak hiçbir şekilde cinsel tacizde bulunmadığını iddia etti. Mahkemeye çıkarılan M.K.S., tutuklanarak güvenlik gerekçesiyle Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

Tecavüz iddiası olmadığı gerekçesiyle öğrenciler sağlık kontrolünden geçirilmediler. Bu arada yurtta kalan diğer öğrencilerin de psokolog ve avukat gözetiminde tek tek ifadelerine başvurulmasına devam edildiği belirtildi.

YURTTA GÜVENLİK ZAFİYETİ

Güdül İlçesi'nde oturan bazı vatandaşlar, öğrenci yurdunda güvenlik zafiyeti olduğunu iddia ttiler. Tepkilerini dile getiren vatandaşlar, evci izni çıkmayan öğrencilere hiçbir adres göstermeden talep üzerine evci izni defterine kurşun kalemle 'evci iznine çıkıyorum' diye yazıp, imzaladıktan sonra evci iznine çıkarıldıklarını öne sürdüler.



ÜK,KÇ(AY/AAA)