İlkadım İlçesi Karadeniz Mahallesi'nde geçen mart ayında meydana gelen olayda, lise öğrencisi Çağla Bilikli, ayrılmak istediği sevgilisi Rasim Arguç'la sokak ortasında tartıştı. Bilikli, tartışma sırasında da kendisine tokat atan Arguç'u bıçakla karnından yaraladı. Gözaltına alınan Çağla Bilikli, nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Arguç hastanede tedavi altına alındı. Ancak, Arguç 3 gün sonra yaşamını yitirince bir kez daha gözaltına alınan Bilikli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Çağla Bilikli, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Önceki savunmalarını tekrar eden tutuklu sanık, 2009 yılından itibaren arkadaş olduğu Rasim Arguç'tan ayrılmak istediğini belirterek, "Sürekli beni tehdit ediyordu. Birçok kez kendisine beni rahat bırakmasını söyledim. Bana şiddet uyguluyordu. Olay günü de 'Son kez gel. Gözlerinin içine bakayım beni öldür' diye mesaj attı. Konuşmak için yanına gittim. 2 yıldır kendisinden ayrılmak istiyordum ama beni sürekli tehdit ediyordu. Olay günü de ayrılmak istediğimi söyledim. Bana tokat attı. Ben de bıçağı çıkarıp onu korkutmak için sağa sola salladım. Karnına isabet etmiş. Amacım onu öldürmek değildi. Ben sadece kendimi korumak istedim. Çok üzgünüm ve affınıza sığınıyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın haksız tahrik altında sevgilisini öldürdüğüne kanaat getirerek Çağla Bilikli'ye 'bıçak taşımak ve adam öldürmek' suçundan toplam 11 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Cezayı duyunca gözyaşlarına hakim olamayan Bilikli, kadın infaz koruma memuru ve jandarmalar eşliğinde duruşma salonundan çıkarıldı.



İA(İS/CK)