Ankara’da yaşayan iki kız çocuğu ile 3 torun sahibi Azerbaycan kökenli Kalender Bayramlı, Ermeniler'in Azerbaycan’dan aldığı toprakları geri vermesi amacıyla 16 Kasım'da TBMM önünden başlattığı protesto yürüyüşünden 19 gün sonra Erzincan'a ulaştı. Sırtındaki çantası ile günde yaklaşık 30-35 kilometre yol kateden Kalender Bayramlı Ermenistan’ın 1992 yılında Hocalı’da yaptığı katliama dikkat çekmek amacı ile bu yıl 21 Mart tarihinde çıktığı 2 bin 400 kilometrelik yürüyüşünü 26 Mayıs'ta Hocalı'da bitirmişti. Bayramlı, "O zaman bir söz vermiştim. Demiştim ki, 'bu yıl Ermeniler topraklarımızı kayıtsız şartsız geri verirse yürüyüşümü sonlandıracağım.' Ama bir gelişme olmadı. Bu yüzden Ermenistan’ın başkenti Erivan’a yürüyorum" dedi.

Kırıkkale, Yozgat, Sivas'tan sonra Erzincan'a geldiğini aktaran Kalender Bayramlı, Erzurum, Kars, Ardahan güzergahının ardından Gürcistan'a giriş yapacağını söyledi. Daha sonra Ermenistan’ın başkenti Erivan’a giderek sözde soykırım anıtının önünde açıklama yapacağını vurgulayan Kalender Bayramlı, şunları söyledi:

"Bunların vahşi, silahsız insanları, çoluk çocuğu öldürdüğünü anlatacağım. 210 devletin 180'i onursuz. Ya bunların kulakları duymuyor. Ya da gözleri kör. 1992 yılında olan bu olayı bu devletler görmüyor mu? Yürüyüşümü 9 milyon Azerbaycan halkının geneli güzel tepki ile karşıyor. İlk gittiğimde Azerbaycan’ın Ankara’daki büyükelçiliği çok soğuk ve ilgisiz davrandı. O yürüyüşümde bayrak istemiştim onu bile vermemişlerdi. Bu defada 'Biz açık açık görüşemeyiz. Ama destekçiniz’ dediler. Benim zaten destekçim onlar değil ki, ben halkı için Azerbaycan hükümeti için yürüyorum. Onların ilgisizliği benim maneviyatımı kırıyor."