Olay, Eleşkirt'e 8 kilometre uzaklıktaki 25 hane ve 180 nüfuslu Alagün Köyü'nde 8 Ekim sabahı meydana geldi. Amca çocukları Azat ve Gökhan Bayram, köydeki okula çantalarını bıraktıktan sonra arkadaşlarına 'Biz dağa erik toplamaya gidiyoruz' diyerek okuldan ayrıldı. Öğretmen, 2 çocuğun okuldan kaçtığını öğrenince ailelerine haber gönderdi. Çocuklar akşam eve dönmeyince önce yakınları, daha sonra köy halkı aramaya çıktı. Aramalardan bir sonuç alınamayınca durum jandarmaya bildirildi.

Alagün Köyü'ne giden jandarma, Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birliği ekipleri ile köylüler çocukların gidebileceği her yeri aradı ama bir sonuca ulaşamadı.

FOSEPTİKTEN ÇIKARIP GÖMDÜ 

İçine düşmüş olabilecekleri olasılığından hareket eden jandarma, köydeki foseptikleri kontrol etmeye başladı. Bunu duyan 32 yaşındaki Havva Yami, çocuklar için bir çukur kazdı. Foseptikten çıkardığı cesetleri, kazdığı yere gömen Havva Yami'yi köylülerden biri gördü. Köylünün ihbarı üzerine harekete geçen jandarma, kazılan yerde çocukların cesedini buldu ve kadını gözaltına aldı.
KIZINI GÖNDERİP ÇOCUKLARI EVE ÇAĞIRMIŞ

Daha önce bir süre psikolojik tedavi gördüğünü belirten Havva Yami verdiği ifadede, Gökhan ve Azat'ı görünce 10 yaşındaki kızı Elif'i göndererek evine çağırdığını söyledi. Gökhan ve Azat'ı odaya aldığını ve önce ellerini çorapla bağladığını anlatan Havva Yami, önce eşi Mirza'nın ablasının oğlu Gökhan'ı, ardından Azat'ı elleriyle boğarak öldürdüğünü daha sonra da foseptiğe attığını öne sürdü.

Havva Yami ile ilgili soruşturma sürdürülürken, çocukların cesetleri otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 



SA(KS/COŞ)