ÇETİN DOĞAN MÜTALAAYI VE İDDİANAMEYİ ELEŞİTİRDİ


Mütalanın 3 saat 33 dakikada hazırlandığını savunan Çetin Doğan, mütalaada Çetin Doğan liderliğindeki oluşum ve yapılanmadan söz edildiğini belirtti. Çetin Doğan, "Örgüt iması yapıldığı bu iddia hükmünüzde yer alacaksa elinizde böyle bir yapılanmayı kanıtlayan somut delilleriniz nelerdir? Bir tanığınız, ses ya da görüntü kaydınız var mıdır? Yoksa siz de kanaatinizi somut delillere değil de savcılar gibi akıl almaz telkin ve dedikodulara mı dayandıracaksınız?" ifadelerini kullandı. Doğan "Mahkemenizin son perdesinin oynandığı bu günde, bundan 18 ay bu duruşma salonunda söylediklerimi tekrarlayarak sözlerime son vermek istiyorum. Tarih, ülkemizde ve dünya siyasal iktidarların belirli politik hedefleri uğruna nice kişi ve grupların düzmece bahanelerle yargılandığına şahittir. Adaletin ayaklar altına alındığı, insanların korku ile sindirildiği, özgür basının büyük ölçüde susturulduğu bu gibi durumlarda geçici olarak gerçek suçluların, zorbaların itibar görmesi, hatta yüceltilmesi, toplumların yanıltılması doğaldır. Ancak bugün saygı ve rahmetle alınanlar ise dünün düzmece davalarının sanık ve mahkumlarıdır. Lanet ile anılanlar ise 'Nemrut Mustafa Paşa Divan-ı Harbi' benzeri mahkemeler ile bu tür mahkemelere ruhsat verenler, kol kanat gerenler, haksızlık ve hukuksuzluğa alkış tutanlardır" dedi. Çetin Doğan "Vereceğiniz karar hakkınızda hayırlı olsun" diyerek sözlerini tamamladı.


SAYGUN: BU DAVA BİR ÇOK MEÇHULLE MALÜLDÜR


Son sözleri sorulan tutuklu sanık emekli Orgeneral Ergin Saygun, '"Bu dava bir çok meçhulle malüldür ancak hüküm aşamasına gelinmiştir" diyerek sözlerine başladı. İddianamenin bir çok hatasının ispatlandığını savunan Saygun, davanın sonucunun etkileyebilecek bilirkişilerin ve bir çok tanığın dinlenilmediğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti milletvekili Yaşar Karayel'in bazı beyanlarının görülmekte olan dava ile "28 Şubat" arasında irtibat kuran ifadeleri olduğunu söyleyen Saygun, 'Bütün bunlar varken bi davayı nasıl bitireceksiniz bilmiyorum. Sanırım bu davayı yakın bir gelecekte yeniden dönülecektir. Balyoz'un ne olup, ne olmadığı bütün bunlar incelendikten sora ortaya çıkaçaktır herhalde. Kuvvet şu anda sizdedir ancak hak bizimledir" dedi.


ALAN: HERŞEYİ SÖYLEDİM


MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan ise "Söyleyeceğim herşeyi söyledim. Başka bir şey yok" dedi. Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına da "Atılı suçlamayı reddediyorum" dedi. Emekli Oramiral Özden Örnek de "Söyleyeceklerimi söyledim" dedi.


"KOMPLOYU KURANLARI LANETLİYORUM"


Sanık İzzet Ocak ise "Bu ahlaksız komployu kuranları ve buraya kadar gelmesini sağlayanları lanetliyorum. Özgürlüğümün iadesini talep ediyorum" dedi. Sanık Süha Tanyeri ise eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın da aralarında bulunduğu tanıkların dinlenmeden verilecek kararın hiçbir yasallığı olmadığını söyledi. Tutuklu sanık Tümgeneral Gürbüz Kaya da "Milletime, vatanıma ve bayrağıma asla ihanet etmedim. Vatan sağolsun" dedi. Emekli albay Dursun Çiçek, "Adil ve dürüst bir yargılama, evrensel hukuka dair bir karar beklemediğim için son söz söylemeyeceğim" dedi. 155 tutuklu sanığın son sözünü söylemesinin ardından duruşmaya öğle arası verildi.

(BB)