"HENÜZ BİR İŞLEM BAŞLATMADIM"


Tutuklu sanık emekli Albay Dursun Çiçek, "Komutanım Gizli Tanık Munzur ve Gizli Tanık Efe, Erzincan'a gittiğinizi ve birçok yasadışı faaliyette bulunduğunuzu söylüyor. Bu iddiaları nedeniyle Efe ve Munzur hakkında yasal işlem başlattınız mı?" diye sordu. Saygun, henüz bir işlem başlatmadığını söyledi. Çiçek'in, "Sizin döneminizde 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' hazırlanması yönünde bir direktifiniz oldu mu?" sorusu üzerine Tanık Saygun böyle bir direktif vermediğini belirtti.


"AYIŞIĞI YAKOMOZ VE SARIKIZ'I BASINDAN DUYDUM"


'Ayışığı', 'Yakomoz' ve 'Sarıkız' adlı darbe planlarından haberi olup olmadığının sorulması üzerine Sanık Saygun, "Basından duydum. Ayrıca ben o dönemde yurtdışındaydım. Görev yaptığım dönemde de bunları duymadım" diye cevap verdi. Dava sanıklarından Hasan Iğsız'ı tanıyıp tanımadığı sorusu üzerine Saygun, "Iğsız benim devre arkadaşımdır. Genelkurmay İkinci Başkanlığı görevimi ona devrettim. Ayrıca annesi Münevver Iğsız'ın ölümünden dolayı burada kendisine başsağlığı dileklerimi de iletmek istiyorum" dedi.


"BENİM BÜTÜN ÜZÜNTÜM DARBECİ DAMGASI VURULMUŞ OLMASIDIR"


Mahkeme Başkanı Özese, "ifadenize eklemek istediğiz bir şey var mı?" diye sorması üzerine emekli Orgeneral Saygun şunları söyledi:

"Bana sorulan her soruya bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalıştım. Ergenekon vs. konularda bilgim yok. Benim bütün üzüntüm bana bir darbeci damgası vurulmuş olmasıdır. Kalan ömrümde bu lekeyi temizlemek için uğraşacağım. Sağlığım iyi değil, düzelmeyeceğini söylediler. Yapılacak en iyi şey sağlığımı bu halde tutmak. Allah bana ne kadar ömür verdiyse bu lekeyi temizlemek için uğraşacağım. Bundan sonra tek dileğim bu lekeyi temizlemek için Allah'ın bana ömür vermesidir."

Ergin Saygun'un eşi Nermin Saygun ile kızı Ece Saygun da duruşmaya izleyici olarak katıldığı görüldü. Emekli Orgeneral Saygun'un dinlenmesinin ardından Mahkeme Heyeti duruşmaya ara verdi.


(BB)