Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL, Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yeğeni Nihan Atasagun’un da aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı ‘Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs' ilişkin açılan davanın 6. duruşmasına başlandı. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da aralarında bulunduğu 11 tutuksuz sanık katıldı.


ESKİ ERGENEKON BAŞKANININ İFADESİ


Mahkeme Başkanı Ali Alçık, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin eski Başkanı Köksal Şengün’ün talimatla ifadesi alındığını belirtti .Mahkeme Başkanı Alçık, duruşma salonunda Köksal Şengün’ün ifadesini okudu.


KÖKSAL ŞENGÜN: HABERAL İLE İLGİLİ TALİMAT VEYA TELKİN ALMADIM


Şengün, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde talimat ile verdiği ifadesinde, sanıklardan Seyfi Oktay ve avukat Tülay Bekar ile yaptığı görüşmelerde Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal’ın tahliye edilmesi konusunda herhangi bir talimat veya telkin almadığını belirtti. Şengün, Tülay Bekar ve Seyfi Oktay ile birlikte yedikleri yemekte güncel konuları konuştuğunu, Seyfi Oktay’a eski adalet bakanı olması nedeniyle saygı duyduğunu ifade etti. Görüşmelerinde Ergenekon davasına ilişkin hiçbir sohbetin olmadığını belirten Şengün, “Emekli olmam ve Haberal’ın tahliyesi konusunda kesinlikle herhangi bir telkin almadım" dedi.


SANIK ALTIOĞLU: “HABERAL’IN TAHLİYE OLMASINI İSTEDİM"


Köksal Şengün’ün ifadesinin okunmasının ardından sanık avukat Sefa Altıoğlu savunma yaptı. Mehmet Haberal’ın 20 yıllık aile dostu olduğunu, kendisinin tahliye olmasını istediğini belirten Altıoğlu, “Ama tahliyesi konusunda kesinlikle hukuk dışı, mafya vari konularda girişimim olmadı. Kendimde avukatım ancak ceza davalarından pek anlamam. Bundan dolayı İstanbul’da olan avukat Ali Hadi Emre’den davayı takip etmesi konusunda yardım istedim. Eğer Haberal cinayetten yargılansaydı ben de cinayete mi yardım etmiş olacaktım? Bir hukukçu olarak avukat Ali Hadi Emre’ye mafyavari bir şekilde hukuksuz bir yola başvur demem mantığa terstir. Ben Haberal’ın suçsuz olduğuna inanıyorum" diye konuştu.


DEMİREL’İN YEĞENİ İFADE VERDİ


Duruşmada savunma yapan Nihan Atasagun ise, iddianamedeki suçlamaları reddettiğini belirterek, “Haberal’ın ailesine, Haberal’ı savunabilecek avukatların listesini verdi. Geniş bir hukukçu listesi vermeyi amaçladım. Tahliye edilmesi için yürütüldüğü iddia edilen çalışmalara katılmadım" diye konuştu.


 


SG