Avukatları aracılığıyla basına verilen yazılı açıklamada, "Silivri mahkemelerinde yargılanan kişiler olarak kamuoyu ile şu değerlendirmeleri paylaşıyoruz" denilerek 6 madde şöyle sıralandı:


"1-Özel Yetkili Mahkemeler ( ÖYM ) meşruiyetini yitirmiştir.


2-TBMM’nin kapattığı ÖYM’ler, Temmuz ayında aldığı kararlarla kendisini TBMM’nin çıkardığı yasaları uygulamama yetkisi vermiştir.


3-ÖYM’lerde görülen davalarla Türkiye Cumhuriyetinin ortak paydaları hedef alınmış, bunu temsil eden kişiler ve kurumlar uydurma delillerle sanık konumuna getirilmiştir.Bu yargılamalar Türkiye’ye bir işgal gücünün yapamayacağı ölçüde zarar vermiştir.


4-Davalarda bir terör örgütünün varlığı ve sözde bir darbe kanıtlanmaya çalışılmış; başarılamayınca zorla sanıklara kurdurulmak istenmiştir.


5-Okyanus ötesinde tertiplenmiş, hukuken çökmüş bu davaların temel hedefi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin çağdışı bir yapıya dönüştürülmesidir.


6-Bu davalarda yasalar askıya alınmıştır. Avukatlarla sanıklara konuşma yasağı getirilmiştir. Sanıkların soru sorması, avukatların söz alması engellenmiştir. Duruşmalar halktan kaçırılmıştır"


Adaleti Türk halkı ile birlikte aramanın başlıca çıkış yolu haline geldiği belirtilen açıklama, "Bu davalar, korku imparatorluğunun yıkılması, halkımızın özlemi olan gerçek demokrasinin kurulması ile sonuçlanacaktır" sözleriyle sona erdi.


CT (MK)