İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 68'i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası'nın 194. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Albay Dursun Çiçek, İbrahim Şahin, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Mehmet Perinçek'inde aralarında bulunduğu 49 tutuklu sanık hazır bulundu. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal,emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında 19 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.


DURUŞMADA ULAŞ ÖZEL'İN DAHA ÖNCE VERDİĞİ İFADELER OKUNDU


Duruşmada Şile Kazısı'na ilişkin dava dosyasının tutuklu sanığı Ulaş Özel emniyette ve savcılıkta verdiği ifadeler okundu. Kendisine ait olduğu iddia edilen silah ve mühimmatın annesinin evinde ele geçirildiğini söyleyen Özel, mühimmatın kendisine ait olmadığını savundu. Özel, "'Silahlar bana ait olsaydı, bulunamayacak gizli yerlere saklardım" dedi. Dava sanıklarından emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'i bir şehit cenazesinde gördüğünü ancak kim olduğunu sonradan öğrendiğini anlatan Özel, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü ise tanımadığını söyledi. Duruşma Özel'in daha önce verdiği ifadelerinin okunması ile devam ediyor.


DURUŞMA SALONUNDA YENİ DÜZENLEME


Bu arada, duruşma salonuna yeni bir düzenleme yapıldığı görüldü. Yapılan yeni bir düzenlemeyle avukatlar ile sanıkların oturduğu bölüm arasında bulunan geçiş koridorları kapatıldı. Daha önce bu koridorları kullanarak kendileri için ayrılan bölüme geçen avukatlar, tutuklular için ayrılan bölümde oturan müvekkillerinin yanına giderek yan yana görüşebiliyorlardı. Ancak bu yeni uygulama ile avukatlar, müvekkilleriyle yaklaşık 2 metre mesafe uzaktan görüşebilecekler.


SANIKLARDAN TEPKİ


Duruşmaya verilen arada basın mensuplarının bulunduğu bölüme doğru gelen Doğu Perinçek, Dursun Çiçek ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu bazı tutuklu sanıklar, duruşma salonunda yapılan yeni düzenlemeye tepki gösterdiler. Perinçek, sanıklar ile avukatlarının görüşmelerinin engellenemeyeceğini belirterek yeni usül kanununda sanık ile avukatlarının yan yana oturacaklarının belirtildiğini ifade etti.


(BB)