İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nın 192. duruşmasında birleşen Şile Kazısı'na ilişkin dava dosyasının tutuklu sanığı Okan İşgör savunmasını yaptı. Avcılar Ambarlı’da nakliye işleriyle uğraştığını anlatan sanık İşgör, şirketlerinin Ergenekon örgütü tarafından kullanıldığı iddiasını reddetti.


Sanık İşgör, "İstihbarat görevlilerinin yönlendirmesiyle dosyanın diğer sanıkları Ulaş Özel ve Hüseyin Yanç ile bir araya geldiği, toplantılar yaptığı" iddialarını kabul etmedi. Sanık Okan İşgör, "Beni istihbarat görevlileri yönlendirmedi. Ancak 2001 yılına kadar İstanbul Jandarma İstihbarat Şubesi’nde, Asayiş Şubesi’nde çalıştım. Bu nedenle 2 kez vuruldum. Evrakı var, ancak basına sızmaması için şimdi size vermiyorum. Bu evrakın gizlilik derecesi var. Sizden de bu evrakın gizlemesini talep ediyorum" dedi.


"VELİ KÜÇÜK'E 6 MESAJ ATTIM"


Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün telefon numarasını Susurluk davası hükümlüsü eski Özel Harekat Polisi Ziya Bandırmalıoğlu’ndan aldığını iddia eden sanık İşgör, "Veli Küçük ile tanışmadım. Sadece cep telefonuna 6 mesaj attım. Nakliyat şirketim batınca iş aramaya başlamıştım. Veli Küçük’ün güvenlik şirketinde çalışan Ziya Bandırmalıoğlu’ndan telefon numarasını almıştım. Sonra Bandırmalıoğlu cezaevine girdiğinden Veli Küçük’e bayramlarda, kandillerde mesaj attım. kendimi hatırlattım. Zaten Veli Küçük bana dönmedi. Allah’tan dönmedi. 6 mesajı açıklayamıyorum, bana dönseydi ne yapardım?" diye konuştu.


"DAHA ÖNCE BERAAT ETTİM"


Daha önce İBDA-C örgütüne yardım ve yataklık iddiasıyla hakkında dava açıldığını, ancak beraat ettiğini anlatan sanık İşgör, "İBDA-C ile ilgili Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nde 4-5 davam vardı. Dosyam ayrıldı, sonunda da beraat ettim" dedi. Poyrazköy Davası sanığı emekli binbaşı Levent Bektaş ile çok yakın arkadaş olduğunu belirten İşgör, "Levent Bektaş’ın kayınpederi kanser olduğu için eşi babasının yanında kalıyordu. Beylikdüzü’ndeki bir pastanede buluştuk. Bektaş ile 8 saat oturup Bektaş'ın kayınpederinin sağlık sorunlarını konuştuk. Gözaltına alındığımda polisler bana ‘Bizi 8 saat ağaç ettiniz, hiçbir şey çıkmadı’ dediler. Ortam dinlemesi yapmışlar. Ama bizim buluşmamız dostluk çerçevesindeydi" diye konuştu.


"TOPLANTILAR HİÇ OLMADI"


Tutuklu sanık Ulaş Özel’in, kendi hakkındaki iddiaları yalanlayan sanık İşgör "Ulaş Özel'de silahlarının ele geçirilmesinden sonra benimle birlikte Ergenekon sanıkları Oktay Yıldırım, Muzaffer Tekin, Veli Küçük ile Etiler’de toplantılar yaptığımızı iddia etti. Veli Küçük ile ilk defa bu salonda karşılaştım. Özel’in iddia ettiği gibi toplantılar hiç olmadı. Bir arkadaşımla Fenerbahçe Orduevi’ne yemeğe gitmiştik. Arkadaşım orada Muzaffer Tekin ile karşılaştı. Daha sonra Muzaffer Tekin ile hiç karşılaşmadım" diye konuştu. İşgör, sanık Özel'in kendi nakliye şirketinde kısa bir dönem çalıştığını belirterek, "Özel, benim geçmişimi bilmemektedir. Sosyal bir kişi olduğum için, sosyal ilişkilerimi kendine göre kafasında yorumlamıştır. İddiaları ciddidir. Ama araştırılıp teyid edilmesi gerekirdi. İstanbul jandarma istihbarat, kaçakçılık ve asayiş şube müdürleriyle bir dönem görüştüm" dedi.


ARAZİMDE KLİP ÇEKİLDİ


İşgör, asayiş toplantılarına nakliyecilerle ilgili derneğin temsilcisi olarak katıldığını sözlerine ekledi. İşgör, Şile'deki ormanlık arazide silah eğitimi yapmadıklarını, davaya konu olan kazıların yapıldığı bu araziyi ticari amaçla kiralamak istediğini ve bu amaçla araziye gittiğini belirtti. İşgör, kendi şirketine ait bir yerde de Ege Çubukçu ile Pamela Spence'in klip çektiğini söyledi. Duruşma sanık İşgör'ün savunmasının alınması ile devam ediyor.


(BB)