Serpil KIRKESER/İSTANBUL , 18 tutuklu 118 sanıklı İkinci Ergeenkon Davası'nın 157. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda görülen duruşmaya 1. Ordu Eski Komutanı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP İzmir Milletvekili olan gazeteci Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan ve Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık katıldı. Ayrıca Odatv Davası kapsamında tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük de duruşmada hazır bulunurken, tutuklu sanıklardan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Oğuz Bulut duruşmaya gelmedi.


2,5 YIL ARANIN ARDINDAN DURUŞMAYA KATILAN SANIKLAR


Bu arada 2,5 yıl aranın ardından duruşmaya katılan tutuksuz sanıklarda dikkat çekti. YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç , 19 Mayıs Üniversitesi eski rektörü Rıza Ferit Bernay, Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Mustafa Abbas Yurtkuran, Türk Metal Sendikası eski Genel Başkanı Mustafa Özbek, emekli Tümgeneral Erdal Şenel, emekli Orgeneral Kemal Yavuz'unda aralarında bulunduğu 24 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.


TUTUKSUZ SANIK SAVUNMA YAPIYOR


Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese tutuksuz sanıklardan Mahir Akkar'ın savunmasının alınacağını ifade ederek kürsüye çağırdı. Sanık Akkar da iddianameyi eleştirerek, "Hakkımda bu dava nasıl açıldı anlamadım. İddianamede somut kanıtlara yer verilmemiştir. İddia makamı özel telefon görüşmelerimi sabit düşünceleriyle yorumlayarak isnatlarda bulunmuştur. Tarafıma işlemediğim suçlar isnat edilmiştir. İddianame ithamnameden ibarettir. İddianame benimle açıkca alay etmektedir. Burada yargılanan akademisyenlerin, gazetecilerin ve sanıkların saati çalınmaktadır. Bu iddianame sözde iddianamedir. Bu iddianame kabul edilebilirlikten uzaktır. Hukuk aşkına soruyorum; tahmine, varsayıma dayalı iddianame hazırlanabilir mi?" dedi. Duruşma tutuksuz sanık Akkar'ın savunmasının alınmasıyla devam ediyor.


SK(HE)