İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İkinci Ergenekon Davası'nın 175. duruşmasında tutuksuz sanık emekli Albay Hüseyin Vural Vural hakkındaki iddialara ilk kez cevap verdi. Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen sanık Vural 7 Ocak 2009 tarihinde gözaltına alındığını anlattı. Kapıya gelen polislere mahkeme kararını kendisine göstermelerini istediğini ifade eden sanık Vural, "Kararda 'Ümraniyede bulunan el bombaları, Danıştay saldırısına iştirak ve Ergenekon terör örgütüne üye olmak suçlarından şüpheli' olduğum yazıyordu" dedi. Suçlamların saçmalık olduğunu savunan Vural savunmasına şöyle devam etti:

"Ben emekli deniz subayıyım. Top, tüfek bilirim ancak el bombasını hiç görmedim, kullanmadım. Ümraniye'deki el bombaları beni alakadar etmiyor. Danıştay saldırısı ise kınadığım bir olaydır. Şahsıma yöneltilen 'Ergenekon terör örgütü üyeliği' iddiası ise bana göre bir safsatadır. Ben böyle bir çeteyi ne duydum, ne de üyesi oldum."


"ÖLSEYDİM DE BU GÜNLERİ GÖRMESEYDİM"


Polislerin kendi evinde 6 saat arama yaptığını belirten sanık Vural, evinde bulunan CD'lere, hardisklere ve belgelere el konulduğunu ve polisin 3 sayfalık bir rapor tutuğunu ifade etti. Gözaltına alındıktan sonra savcılıkta ifade vermediğini anlatan sanık Vural, "Orada da söylediğim bir ifade var: Ölseydim de bu günleri görmeseydim" diye konuştu. Bodrum’da kızının evinin de 9 Ocak 2009’da tarihinde kendisinin zannedilerek arandığını belirten sanık Vural “Eve kapı kırılarak girilmiş ve darmadağın edilmiş" dedi. Sanık Vural, evde arama sırasında verilen zarara ilişkin tamir masraflarının 100 TL olduğuna ilişkin faturayı da mahkemeye sundu. Vural, bu durumu uzun süre anlatmaya çalıştığını belirttiği Genelkurmay Başkanlığı'na 'Ben nasıl bir teröristmişim ki farkında değilmişim' başlıklı bir mektup yazarak bildirdiğini söyledi. 16 Ocak 2009'da telefonlarının kendisine iade edildiğini söyleyen sanık Vural, "Telefonlarımı aldıktan sonra o gece sabaha kadar inceledim. Telefonlarımdan birisinde bir şey yoktu. Diğerin de ise kayıtlı bin 205 telefon numarasından 858 adedinin benim kayıtlarım olmadığını fark ettim. Bu durumu savcılığa bir dilekçe ile bildirdim. Daha sonra da bu sim kartlarımı iptal ettirdim" dedi.

Söz konusu 2 telefonu mahkeme heyetine sunan Sanık Vural, 858 adet numaranın ne zaman, nerede telefonuna yüklendiğinin tespit edilmesini istedi.

Sanık Vural'ın savunmasının alınmasına ara veren mahkeme heyeti, duruşmayı yarın saat 09.30'a erteledi.


(BB)