GİZLİ TANIK 9 DA AÇIK KİMLİĞİYLE İFADE VERMEK İSTEDİĞİNİ BELİRTTİ


Gizli Tanık 9'un mahkemeye dilekçe verdiğini söyleyen Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Gizli Tanık 9'un açık kimliğiyle ifade vermek istediğini, gizli tanık odasında ifade vermek istediğini, orijinal ses ve görüntüsünün duruşma salonunda bulunan ekranlara yansıtılmasını talep ettiğini ifade etti. Özese, Gizli Tanık 9'un ayrıca açık kimliğinin basında yer almamasını talep ettiği belirtti. Talebi değerlendirmek için mahkeme heyeti duruşmaya 10 dakika ara verdi.


GİZLİ TANIĞIN ORİJİNAL SESİ VE GÖRÜNTÜSÜ DURUŞMA SALONUNA YANSITILDI


Aranın ardından aldıkları kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Özese, Gizli Tanık 9'un orijinal ses ve görüntüsünün duruşma salonunda bulunan ekranlara yansıtılmasına oybirliğiyle karar verildiğini açıkladı. Başkan Özese, ayrıca haberlerde gizli tanığın adının açıklanmasına yasak getirdi. Bunun üzerine Gizli Tanık 9'un orijinal sesi ve görüntüsü duruşma salonuna yansıtıldı.


GİZLİ TANIĞIN KİMLİK TESPİTİ YAPILDI


Mahkeme Başkanı Özese, Gizli Tanık 9'un kimlik tespitini yaptı. "Mesleğiniz nedir?" sorusu üzerine Gizli Tanık 9, turizmci olduğunu söyledi. Özese'nin "Dava sanıklarıyla aranızda açılan herhangi bir dava var mı?" sorusu üzerine Gizli Tanık 9, "Evet hakaret davası var. Doğu Perinçek, Tuncay Özkan ve Semih Tufan Gülaltay ile aramda hala süren hakeret davaları var" diye cevap verdi. "Dava sanıklarıyla aranızda herhangi bir husumet var mı?" sorusuna Gizli tanık 9, "Dava sanıklarıyla herhangi bir akrabalığım da yok husumetim de yok. Ancak onlar beni düşman ilan etmişler" diye cevap verdi. Duruşma Gizli Tanık 9'un ifadesinin alınmasıyla devam ediyor.