davası kapsamında Bedirhan Şinal’e ifadesini değiştirmesi için baskı yapıldığı gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında Şinal’in ifadesi alındı.

Özel yetkili savcı İsmail Işık tarafından yürütülen soruşturmada, Ergenekon davasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal ifade vermesi için adliyeye getirildi. Öğleden sonra cezaevinden getirilen Şinal, savcı Işık’a ifade verdi. Şinal ifadesinin ardından yeniden cezaevine götürüldü. Şinal’e savcılık sorgusunda, “Davanın sanıklarından Boğaç Kaan Murathan avukatı veya başka biri aracılığıyla sana ifadeni değiştirmen için para teklif etti mi?Sana veya ailene herhangi bir baskı yapıldı mı?" diye sorulduğu öğrenildi.


SORUŞTURMADA BİR KİŞİ TUTUKLU


Soruşturma kapsamında aralarında avukat B.B.’nin de olduğu 9 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden biri tutuklanmıştı. Daha önce gözaltına alınan Ergenekon davasının sanıklarından Boğaç Kaan Murathan’ın avukatı B.B’ye savcılık sorgusunda, Cumhuriyet Gazetesi’ne molotof kokteyli attığı belirtilen Bedirhan Şinal’in ifadesini değiştirmesi için para verilip verilmediği sorulmuştu. Avukat B.B. ise söz konusu suçlamaları reddetmişti.


(BB)