İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 65'i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon Davası'nın 231. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 38 tutuklu sanık hazır bulundu. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 27 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.


EMEKLİ ALBAY SALİH TAŞDELEN TANIK OLARAK DİNLENDİ


Duruşmada, dava sanıklarından emekli Tuğamiral Alaettin Sevim'in savunma tanığı olarak gösterdiği emekli Albay Salih Taşdelen tanık olarak dinlendi. Taşdelen, Alaettin Sevim 2007-2009 yılları arasında Genelkurmay İstahbarat Daire Başkanı olarak görev yaparken kendisinin de, Sevim'in emrinde 2. Şube Müdürü olarak çalıştığını söyledi. Tanık Taşdelen, "Amerika ile yapılan anlaşma gereği istihbarat paylaşımıyla ilgili birimde yani Amerikan Savunma İşbirliği Ofisi'nde görevlendirildim. Dairede sadece 2-3 ay kadar kaldım. İstihbarat paylaşımıyla ilgili görev yaptığım bu birimde de Sevim ile birlikte çalıştık. Sevim zamanının büyük bir bölümünü burada geçirdi" diye konuştu.


"O DÖNEMDE ÇOK YOĞUN ÇALIŞIYORDUK"


Sanık Alaettin Sevim'in hazırladığı iddia edilen 'Kitleşim' ve 'Proje' isimli belgeye ilişkin soru üzerine tanık Taşdelen, "Kitleşim ve Proje isimli belge duymadım. İlk defa duyuyorum. Bu konuda bilgim yok. Biz istihbarat işlerininin yürütülmesini yapıyorduk. Biz o dönemde çok yoğun çalışıyorduk. Bu tür şeylere zaman ayıracak vakti yoktu" dedi. Tanık Taşdelen, "Dursun Çiçek ile 'Merhabam' bile yoktur. 'İrtica İle Mücadele Eylem Planı' isimli belgeyi de ilk kez basından okudum. Karargahta bu ve buna benzer çalışmalara tanık olmadım. Karargahta böyle bir çalışma yapıldığına dair bilgim yok, duymadım" şeklinde konuştu.


Alaettin Sevim'in sorusu üzerine tanık Taşdelen, "Alaettin Sevim ile odalarımız karşılıklıydı. Dursun Çiçek'in, Sevim'in odasına girip çıktığını görmedim" diye cevap verdi. Duruşmaya öğle arası verildi.


SK (MK)