Ergenekon Davası'na bakan avukatlar duruşmaya verilen arada reddi hakim talebine ilişkin basın açıklaması yaptı. Silivri Cezaevi yanında bulunan duruşma salonu önünde konuşan Emekli albay Dursun Çiçek'in avukatı Hüseyin Ersöz, “Bugün ve geçtiğimiz hafta Mahkeme Başkanı ve üye hakimlerin duruşma sırasında söylemiş oldukları bazı sözler vardı. Bu sözler özellikle avukatların kişisel ve mesleki onurlarını hedef alan sözlerdi" dedi. Ersöz, şöyle devam etti: İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın konuşması sırasında gerek Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, gerekse Üye Hakim Sedat Sami Haşlıoğlu’nun 'Siz burada milletvekili sıfatıyla bulunmuyorsunuz, sanık sıfatıyla bulunuyorsunuz ve beyanlarınızı bu şekilde verin' şeklindeki değerlendirmeleri ve buna benzer avukatları da yine itham edici sözleri onların saygınlığını hedef alan konuşmaları, tarafsızlığını ve objektifliğini kaybettiği noktasındaki algımızı daha da güçlendirdi ve kesinlik derecesine ulaştırdı"


Başkan Özese ve hakim Haşıloğlu hakkında reddi hakim talebinde bulunduklarını anlatan Ersöz “Bu reddi hakim talebinde özellikle geçtiğimiz hafta kendilerinin duruşma salonunda sarf ettikleri sözleri ve bugün de yine üye hakimin Mustafa Balbay başta olmak üzere sanıklara ve avukatlara yönelik sözleri etkili oldu" diye konuştu.


"HSYK'YA DA ŞİKEYET ETTİK HİÇBİR GELİŞME KAYDEDEMEDİK"


CHP Zonguldak Milletvekeli Mehmet Haberal'ın Avukat Dilek Helvacı ise, "Artık bağımsızlığını ve tarafsızlığını tamamen yitirmiş bir mahkemede yargılama görüntüsü altında maalesef avukatların da bir dekor olarak kullanılmaya çalışıldığını ortaya koymaktadır. Savunma burada gerçekten CMK’nın dışında bambaşka bir usule olağanüstü bir yargılamaya tabi tutulmaktadır. Reddetmekten başka çaremiz olmadığından dolayı hukuksal tüm argümanları kullanıyoruz. HSYK’yı da toplu halde meslektaşlarımızla ziyaret ettik, şikayetlerde bulunduk, maalesef hiçbir gelişme kaydedemedik" dedi.


ERGENEKON DAVASI'NDA SANIKLARIN TALEPLERİ ALINIYOR


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nın da taleplerin alınmasına devam ediliyor. Tutuklu sanık emekli Orgeneral Hurşit Tolon, duruşmada talepte bulunan sanıkların adil yargılanma, adalet ve usul hukukundan söz ettiklerini belirterek, "Bizi, nasıl suçsuz olduğumuzu kanıtlamakla yükümlü hale getirdiniz" diye konuştu. Ankara'da kendisine yönelik aramalarda 183 sayfa belge ele geçirildiğini, ancak iddianamede 477 sayfa belge yazıldığını savunan Tolon konuşmasını şöyle sürdürdü: 294 sayfa belge nereden geldi. Bunun araştırılmasını istiyorum. Bir de bu belgelerin arasında var olduğu iddia edilen 266 sayfa fişleme belgesi yer alıyor. Bana yönelik adreslerde fişlemeyle ilgili tek bir belge alınmamıştır. Bu belge "Elba" marka CD içinde elde edilmiştir. Ben de öyle bir CD yok."

Duruşma sanıkların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.