İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda tanık sıfatıyla dinlenen psikiyatrist Nevzat Tarhan ifadesinan ardından savcı Murat Dalkuş ve avukatların sorularını yanıtladı. Tutuklu sanık Sedat Peker' in 2003 yılında tedavi için muayenehanesine geldiğini anlatan Tarhan, "Muayenehanemde askerlik dönemimle ilgili Sedat Peker ile sohbet ettim. Peker ‘Köksal Karabay ile birlikte çalışıyorum’ dedi. Ben Peker'in bu sözlerini 'devlet içindeki bir yapılanmanın uzantısı olarak çalıştığı' şeklinde yorumladım. Bu görüşmeden bir süre sonra Peker tutuklandı" dedi.


"HAFIZASI KARIŞMIŞ OLABİLİR"


Duruşmada söz alan Sedat Peker'in avukatı Mehmet Doğurga, "Tarhan'ın müvekkilimle ilgili sözlerinin ardındandan cezaevine giderek Peker ile görüştüm. Müvekkilim hasta olduğu için duruşmaya katılamıyor. Bana uyku düzeninin olmadığı Feneryolu'nda ve profesör olması nedeniyle 2 kez Tarhan'ın muayenehanesine gittiğini söyledi. Müvekkilim Peker, 'Köksal Karabay'ı tanımıyorum. Profesörün unvanına saygısızlık yapmayacağız ama hafızası karışmış olabilir' dedi" diye konuştu. Tarhan da, Peker'in kendisine Köksal Karabay ile bağlantı içinde olduğunu, ondan emir aldığını söylediğini öne sürerek, "Karabay'ın adını o zaman duyduğum için unutmadım" dedi.


"DOĞU PERİNÇEK SALONDAN ÇIKARILDI"


Şahıslarla bir husumeti olmadığını söyleyen Nevzat Tarhan, "Husumetim olanlarla yargıda hesabımı sordum. Benim darbeci ideolojiyle husumetim var" diye konuştu. Bu arada Tarhan'a sorular yöneltilirken İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek izin almadan konuşması üzerine salondan çıkarıldı. Doğu Perinçek'in duruşma salonundan çıkarılmasına tepki gösteren İP'li diğer tutuklu sanıklar Mehmet Perinçek, Mehmet Deniz Yıldırım, Hikmet Çiçek, Erkan Önsel, Mehmet Bedri Gültekin ve Turhan Özlü de salondan kendi istekleriyle çıktı. Nevzat Tarhan'ın tanık olarak dinlenmesinin tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi.


(BB)