MAHKEME BAŞKANI ÖZESE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ


Oğlu Emir Hilmioğlu'nun (22) cenaze törenine katılmak için mahkemeden izin alarak kolluk görevlileri refakatinde Ankara'ya giden tutuklu sanık Prof. Fatih Hilmioğlu da duruşmaya katılamadı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese "Fatih Hilmioğlu'nun oğlunun öldüğünü öğrendik. Kendisine başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin" dedi.


GİZLİ TANIK İMDAT DİNLENDİ


Mahkeme Başkanı Özese, Gizli Tanık İmdat'ın dinleneceğini belirtti. Gizli tanık odasında ifade veren İmdat'ın sesi ve görütüsü bozularak duruşma salonunda bulunan ekranlara yansıtıldı. Gizli Tanık İmdat, davada yargılanan sanıklardan sadece tutuklu sanık emekli Yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk'ü tanıdığını söyledi. Mahkeme Başkanı Özese, Gizli Tanık İmdat'ın Terörle Mücadele Şubesi'nde alınan ifadesinde "Ergenekon ile ilgili birçok operasyon yapıldığını, ancak uyuşturucu ayağıyla ilgili bir operasyon yapılmadığını" söylediğini belirterek, tanığın bildiklerini anlatmasını istedi.


"ŞİRKETTE UYUŞTURUCU MALZEMELERİ ÜRETİLDİ"


Gizli tanık İmdat, askeriyeden ayrılan ve emekli olan bazı kişilerin bir araya gelerek, Mehmet Zekeriya Öztürk'ün vasıtasıyla kimya şirketi kurduklarını söyleyerek, "Bu kişiler şirketi Öztürk ile beraber yönetti. Mehmet Zekeriya Öztürk baş patron oldu. Öztürk 15 günde bir fabrikaya gelirdi. Uyuşturucuyla ilgili programlar yapıldı. Şirkette sistemli bir şekilde uyuşturucu malzemeleri üretilerek, belirli kişilere dağıtılmaya başlanınca, karşı çıktım. Benden uzaklaştılar. Bana değişik senaryolarla saldırmaya başladılar. Bu işin başında Zekeriya Öztürk vardı. Diğerleri de onun kontrolündeydi" dedi.


"SEN BENİM SÖZÜMÜ NİYE DİNLEMİYORSUN"


Emniyet ifadesinde "Şirketin en büyük hissedarı Ali Kalkancı'dır" şeklindeki beyanının okunması üzerine Gizli Tanık İmdat, "Ali Kalkancı ve Mehmet Zekeriya Öztürk, şirketin üst katında konuşuyorlardı. Bende çay servisi yapıyordum. Bu sırada Öztürk, cebinden PKK, MİT, JİTEM ve MOSSAD ile okuyamadığım Arapça kimlikleri Kalkancı'ya göstererek, 'Devlet verdi. İstediğim ülkeye istediğim gibi giriyorum, çıkıyorum. Sen benim sözümü niye dinlemiyorsun' dedi'" şeklinde konuştu.


Duruşmaya öğle arası verildi.