İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Birinci Ergenekon Davası'nın 211. duruşmasında mahkeme heyeti, 4 tutuklu sanığı 16 duruşmadan men edilmesine karar verdi. Sabah duruşmanın başlamasının ardından Danıştay dosyasının sanığı Erhan Timuroğlu, aynı dosyanın sanığı Osman Yıldırım'ın sırtına yumruk atmış, diğer sanıklar İsmail Sağır ve Bedirhan Şinal de Yıldırım’ın üzerine yürümüştü. Mahkeme heyeti başkanı Hasan Hüseyin Özese duruşmada Osman Yıldırım'a yönelik yapılan saldırıya ilişkin alınan ara kararları açıkladı.


HEYET GÖRÜNTÜ KAYITLARINI İNCELEDİ


Başkan Özese, saldırı anının duruşmanın görüntü kayıtlarından incelendiğini belirterek, Danıştay dosyasının tutuklu sanıkları Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır ile savcı Zekeriya Öz'ü tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Özkan Kurt ile Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal'in, Yıldırım'a fiili saldırıda bulunduklarını belirtti.


4 SANIK DURUŞMADAN MEN EDİLDİ


Başkan Özese, sanıkların ikaz edilmelerine rağmen bundan önceki celselerde de aynı şekilde davranışlar sergilediklerinin söyledi. Özese, bu gerekçelerle tutuklu sanıklar Timuroğlu, Sağır, Kurt ve Şinal'in 16 celse duruşmalardan men edilmesine karar verildiğini açıkladı. Özese, sanıkların sıklıkla duruşma salonunu terk ettiklerini belirterek, dışarıda bulundukları sırada gizli tanığın ifadeleri alınırken lehe ve aleyhe ifadeleri duyamayacaklarının altını çizdi. Mahkeme heyeti bu gerekçelerle tüm sanıkların duruşma devam ederken salonu terk etmelerine yasak getirdi. Mahkeme heyeti sadece öğleden önce 10.50 ve 11.00 ile öğleden sonra da 15.15 ve 15.30 arasında duruşmaya ara verileceğini, bu aralarda sanıkların salondan ayrılabileceklerini karar verildiğini açıkladı.


"BEN KİME SALDIRMIŞIM"


Alınan kararların açıklanmasının ardından 16 celseden men edilen 4 sanık duruşma salonundan çıkartıldı. Tutuklu sanık Bedirhan Şinal de, "Ben kime saldırmışım" diye bağırdı. Ağzı bezle kapatılan Şinal, duruşmadan çıkmak istemeyince jandarma tarafınan ellerinden ve bacaklarından tutularak salondan çıkarıldı. Duruşmada gizli tanığın dinlenmesi ile devam ediyor.


(BB)