"SUÇ İŞLEYEN VARSA CEZASINI ÇEKMELİ"

Tanık olarak dinlenen Bülent Orakoğlu,"Yargılanan hiç kimse ile bir meselem yok. İfadelerime, analiz olduğu için çok karşı çıkıldı ama bunlar, uzun yıllar emniyette hizmet veren bir kişinin analizleridir. Kimseyi suçlamayı amaçlamıyorum ama suç işleyen birileri varsa da cezasını çekmeli" diyerek konuşmasını tamamladı.


DURUŞMADA JANDARMANIN TUTTUĞU TUTANAK OKUNDU

Mahkeme Başkanı Özese, tanık Orakoğlu'nun sorgusu tamamlandıktan sonra jandarma görevlileri tarafından tutulan bir tutanağı okudu. Özese, öğleden sonra tutuklu sanık Serdar Öztürk'le alakalı olarak, 'Mahkeme başkanının uyarısına rağmen oturduğu yerden bağırarak konuştuğu, bu nedenle de başkanın talimatı ile duruşma salonundan çıkarıldığı, ancak salondan çıkartılırken tanık Bülent Orakoğlu'na hitaben 'Şerefsiz' diye bağırdığı gözlenmiştir' şeklinde tutanak tutulmuş" dedi.


ÖZTÜRK VE ÖZOĞLU DURUŞMALARDAN MEN EDİLDİ

Duruşmaya verilen yaklaşık bir saatlik aranın ardından Mahkeme Heyeti alınan ara kararlarını açıkladı. Mahkeme Heyeti, tutuklu sanıklardan Serdar Öztürk ve Durmuş Ali Özoğlu'nu, esas hakkındaki son savunmalarını alınıncaya kadar duruşmalardan men edilmesine karar verdi. Mahkeme kararında sanıkların izin almadan konuştuğu, duruşma düzenini bozdukları, mahkemenin saygınlığını zedeleyici tavır ve davranışlarından dolayı duruşmalardan men edildiklerini açıkladı.


MAHKEMEDEN SİLİVRİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSU

Mahkeme ayrıca Serdar Öztürk'ün tanık Bülent Orakoğlu'na şerefsiz diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. Yalçın Küçük'ün duruşmada sarf ettiği sözlerinden dolayı 16 duruşmadan men edilmesine karar veren Mahkeme Heyeti, duruşmayı 28 Mayıs Pazartesi saat 08.45'e erteledi.

 


 


SK (SB)