İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 65'i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon Davası'nın 251. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Gazeteci Tuncay Özkan ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin de aralarında bulunduğu 40 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 25 tutuklu sanık duruşmaya katılmadı. Odatv Davası'ndan tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı Prof. Dr. Yalçın Küçük de duruşmada hazır buludu.


DURUŞMADA SEVİL ATASOY DİNLENİYOR


Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, davanın tutuklu sanıklarından emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un savunma tanığı olarak gösterdiği Sevil Atasoy'un dinleneceğini söyledi. Yeminli olarak ifadesi alınan Sevil Atasoy, kimlik tespiti sırasında emekli öğretim üyesi olduğunu belirtti. Mahkeme Başkanı Özese, davada yargılanan sanıklarla arasında bir dava olup olmadığını sordu. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Adli Tıp Enstitüsü'ndeki bazı öğretim üyeleri hakkında düzenlenen ve kapağında kendi adının yazıldığı raporu ilk defa basında gördüğünü söyleyen Tanık Atasoy, "Raporun basında yer almasının ardından, enstitüdeki bazı öğretim üyelerinin şikayeti üzerine hakkımda "Hakaret ve iftira" suçlarından dava açıldı. Hala İstanbul 45. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava görülüyor" dedi. Duruşma Sevil Atasoy'un dinlenmesi ile devam ediyor.


ATASOY HAKKINDA ZORLA GETİRME KARARI ÇIKARMIŞTI


19 Ekim 2012 tarihinde Ergenekon Davası'na bakan mahkeme, tanık olarak çağrılmasına rağmen gelmeyen Adli Tıp Uzmanı Prof.Dr. Sevil Atasoy'un duruşmaya zorla getirilmesine karar vermişti. Atasoy'un, Doç. Dr. Ümit Sayın ile birlikte İÜ Adli Tıp Enstitüsü'ndeki öğretim üyeleri hakkında, dönemin 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon'a rapor sundukları iddia ediliyor. Mahkeme 24 Eylül 2012'de Sevil Atasoy'un tanık olarak dinlenilmesine kararlaştırmıştı.


(BB)