Gizli tanık Gurbet, savcı, sanıklar ve avukatların sorularını yanıtladı. Tutuklu sanık Serdar Öztürk'ün avukatı Demet Reçber'in, "Hakkınızda yargılama var mı?" şeklindeki sorusu üzerine gizli tanık Gurbet, "Cevap vermek istemiyorum" dedi. Gizli tanık Gurbet, kendisinin hür iradesiyle tanık olmaya karar verdiğini, kendisine kimsenin baskı yapmadığını söyledi. Avukat Reçber'in "Psikolojik tedavi gördünüz mü?" sorusuna ise Gurbet, "Ayıp oluyor ama. Kesinlikle psikolojik tedavi görmedim. Ancak mahkemenin istemesi halinde sağlık durumuma ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alabilirim" dedi.

YILDIRIM VE VURAL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU


Gizli tanık Gurbet'in soruları yanıtlamasının ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk durumlarını değerlendirmek üzere duruşmaya bir saat ara verdi. Bu arada duruşmaya izleyici olarak katılan PEN Yazarlar Birliği Başkan Yardımcısı Eugene Schoulgin de, duruşmaya verilen ara sırasında izleyicilerin bulunduğu bölümden tutuklu sanıklar Tuncay Özkan, Fatih Hilmioğlu ve Yalçın Küçük ile tercüman aracılığıyla sohbet etti. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanıklar Hasan Ataman Yıldırım ve Hüseyin Vural Vural'ın duruşamda sarf ettiği sözler nedeniyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

GELECEK DURUŞMADA 13 TANIK DİNLENECEK


Mahkeme Heyeti gizli tanık Akdeniz ve gizli tanık 'C' ile tanıklar Sedat Tatar, Semih Genç, Recai Birgün, Nuray Başaran, İşadamı Mehmet Emin Karamehmet, gazeteci Fehmi Koru, Mehmet Ali Özaltın, Müslüm Öztürk, Adem Yıldız, Bülent Orakoğlu ve Kaşif Nevzat Tarhan'ın gelecek oturumlarda hazır edilmeleri için gerekli işlemlerin yapılmasına karar verdi. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu 61 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 14 Mayıs saat 08.45'e erteledi.


SK (TT)