İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 65'i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon Davası'nın 233. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada emekli Orgeneral Hasan Iğsız, emekli Albay Dursun Çiçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 41 tutuklu hazır bulundu. 16 celse men edilen CHP İzmir Milletvekilli Mustafa Balbay ve gazeteci Tuncay Özkan ile esas hakkındaki savunmasının alınmasına kadar duruşmalardan men edilen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 24 tutuklu sanık duruşmaya katılmadı. Ayrıca Odatv Davası'nın tutuklu yargılanan bu davadan tutuksuz yargılanan Yalçın Küçük de hazır bulundu.


TANIK RAHATSIZLANDI


Tanık Emrah Özdemir'in rahatsızlandığını belirten Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Özdemir'in acil olarak Silivri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını, duruşmaya katılamayacağını açıkladı. Mahkeme Başkanı Özese, birinci iddianamenin tutuksuz sanıklarından Murat Özkan'ın vefat ettiğini belirterek, ölüm kaydının dosyaya gönderildiğini belirtti.


ATASAGUN VE KOMAN TANIK OLARAK DİNLENECEK


Sanık ve avukatların tanık dinletme taleplerini değerlendirildiğini belirten Mahkeme Başkanı Özese, tanık olarak dinlenmesine karar verilen isimleri açıkladı. Tanık olarak dinlenmesine karar verilen isimler şunlar: "Eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, emekli Orgeneral Teoman Koman, eski emniyet amiri Ahmet İhtiyaroğlu, Ak Parti Milletvekili Şirin Ünal, CHP Milletvekili Emrehan Halıcı, Faruk Demir ve gazeteci Aslı Aydıntaşbaş." Tanık olarak dinlenmesine karar verilen isimler önümüzdeki günlerde Silivri'ye gelerek ifade verecek.


DURUŞMAYA ARA VERİLDİ


Avukat Ali Rıza Dizdar, müvekkili Durmuş Ali Özoğlu ve Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan hakkındaki duruşmalardan men edilmesi kararını mahkemenin yeniden değerlendirmesini isteyerek, bu sanıkların duruşmalara katılmasını istedi. Duruşmaya ara verildi. Öte yandan CHP Milletvekili İlhan Cihaner duruşmaya izleyici olarak katıldı.


(BB)