İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergekon Davası'nda gizli tanık Yıldız dinlendi. Sesi ve görüntüsü bozularak duruşma salonunda bulunan ekrana yansıtılan Yıldız'ın yeminli olarak alınan ifadesinde,  tutuklu sanık gazeteci - yazar Ergün Poyraz ile ilgili iddialar ortaya attı. 2007 yılında Ergün Poyraz ile Kandıra Cezaevi'nde 2 yıl birlikte kaldığını anlatan gizli tanık Yıldız, spora ve bahçeye çıktıklarında Ergün Poyraz’ın konuşmalarına tanık olduğunu anlattı. Yıldız, "Sedat Şahin ve Mehmet Sarıoğlu, başı çekiyorlardı, yani en havalı olanlardı. Ergün Bey geldiğinde sohbete katılırdı. Biz küçükler kenardan dinliyorduk. Ergün Poyraz kitaplar yazıyordu. Spora ve bahçeye çıktığımızda herkes Poyraz'ın etrafında toplanıyordu. Mehmet Ağabeyi Ergün Poyraz'a sordu: 'Kitapları nasıl yazıyorsun, senin ağan kim?' diye. 'Bütün evrakları Tuncer Kılınç Paşa (tutuksuz sanık) veriyor ben de yazıyorum. Tuncer Kılınç Paşa bizim başımız' dedi" diye iddialarda bulundu. Gizli tanık Yıldız, "Poyraz böyle konuşunca Mehmet Ağabeyi de 'Böyle konuşmalar yapma kamyon çarpar geberirsin' diyerek uyardı" diye konuştu.


"CEZAEVİNDE KÜÇÜKLER BÜYÜKLERİ DİNLER RACON BÖYLE"


Gizli tanık Yıldız iddialarına şöyle devam etti: "Ergün Poyraz 'Ankara bizim, Danıştay bizim. Ben sizden önce çıkarsam hallederim işinizi. Hakkınızda verilen kararları esastan bozdururum' dedi. Biz Ergün Poyraz'ı sadece dinliyorduk. Soru sorma hakkımız yoktu. Bu anlattıklarım bizzat kendi duyduklarımdır. Cezaevlerinde küçükler büyükleri dinler racon böyledir."


Gizli tanık Yıldız, "Ergün Poyraz dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile ilgili yazdığı kitabını avukatı Hüseyin Buzoğlu (tutuksuz sanık) aracılığıyla cezaevinden dışarıya parça parça çıkardığını da söyledi" ifadelerini kullandı.


"POYRAZ BU ANLATTIKLARMI GÖZÜMÜN ÖNÜNDE SÖYLEDİ"


Gizli tanık Yıldız, "Ergün Poyraz'ın anlattığına göre, kendisi gözaltına alındığında evini askerler koruyormuş. Ben davayı da takip eden insan değilim. Biz ekmek derdinde olan insanlarız. Korkuyorum böyle şeyler söylediğim için başıma geleceklerden. Ama Ergün Poyraz bütün bu anlattıklarımı gözümün önünde söyledi" dedi.


"TUNCER KILINÇ NE AĞAM NE PAŞAM OLUR"


Söz alan tutuklu sanık Ergün Poyraz, "Ne iş yapıyorsunuz" diye soru sordu. Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk bu sorunun gizli tanığın kimliğini açığa çıkaracağı gerekçesiyle sorulmasına izin vermedi. Ancak gizli tanık Yıldız, "Söyleyeyim efendim ben araba hırsızıydım" diye cevap verdi. Gizli tanığın bu sözleri duruşma salonunda gülüşmelere neden oldu. Tutuklu sanık Ergün Poyraz gizli tanığın iddialarının doğru olmadığını belirterek, "Cezaevinde böyle bir konuşma olmadı. Tuncer Kılınç ne ağam ne paşam olur" diye konuştu. Bu sözler üzerine gizli tanık Yıldız, "Söylediniz. Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim ki söylediniz" diye ekledi.


HAKİM SANIĞI UYARDI


Tutuksuz sanık olan ve bir dönem Ergün Poyraz’ın avukatlığını da yapan Hüseyin Buzoğlu, gizli tanık Yıldız’a çok sayıda soru sordu. Poyraz, "Gizli tanığın bildiği, duyduğu bir şey yok" dedi. Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk, Avukat Hüseyin Buzoğlu’nu yorum yapmaması konusunda uyardı.


MAHKEME BAŞKANI ÇALMUK, AVUKAT İREM ÇİÇEK'İ UYARDI


Başkan Hüsnü Çalmuk, duruşma sırasında emekli Albay Dursun Çiçek’in avukatı ve aynı zamanda kızı olan İrem Çiçek’i uyararak “İrem Hanım, hakkında tutanak tutulmuş. Bu olay bir daha gerçekleşirse sizi dışarı çıkarmak zorunda kalırım" dedi. Başkan Çalmuk, konuşmak isteyen İrem Çiçek’e söz vermedi. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan İrem Çiçek, müvekkili Dursun Çiçek’in yanına geçmesi nedeniyle hakkında tutanak tutulduğuna dikkat çekti. Çiçek, salonda avukatlar ile sanıkların yan yana gelmelerini engelleyen düzenlemeyi eleştirdi. Duruşma tanıkların dinlenmesi ile devam ediyor.


CHP'Lİ VEKİLLER DURUŞMAYI İZLİYOR


Bu arada duruşmayı CHP Milletvekilleri Erdal Aksünger, Ali Özgündüz, Hasan Ören, Ali İhsan Köktürk, Birgül Ayman Güler, Mahmut Tanal, ve Kadir Öğüt ile eski MHP milletvekili Deniz Bölükbaşı da izliyor.


SK (MK)